Maminka.czVánoce 2017

Tipy na rodinné výlety na vánoční trhy: Brémy, Hamburk, Schloss Hof a Bratislava

Alice Rossi 1.  12.  2017
Netravte víkendy uklízením, gruntováním a dlouhým pečením. Vyrazte celá rodina Vánocům naproti. Dejte si horkou čokoládu, ochutnejte nejrůznější chuťovky, nakupte originální vánoční ozdoby, poslouchejte koledy, buďte spolu! To je přece na vánočních svátcích to nej, nej a nej!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Hamburk

Mezi impozantními katedrálami a pohádkovými vodními kanály se od 27. listopadu bude rozprostírat množství svátečně vyzdobených stánků, z nichž se bude linout vůně svařeného vína a opékaných klobás.

V přístavní čtvrti HafenCity si budete moct zabruslit na připraveném kluzišti, na náměstí před radnicí se zase bude nad hlavami příchozích třikrát denně vznášet Santa Claus. Každou adventní sobotu zpestří vánoční průvody, které budou třikrát za den procházet městem. Procesí Santa Clausů, skřítků, elfů a sobů potěší celou vaši rodinu a navodí tu pravou vánoční náladu.

Za vidění stojí také skandinávské vánoční trhy v ulici Ditmar-Koel-Straße, při nichž Dánové, Švédové, Norové a Finové otevírají návštěvníkům své místní námořnické kostely a ve stáncích poblíž nabízejí tradiční severské vánoční pokrmy nebo sváteční dekorace. Do Hamburku se dostanete s Eurowings za necelou hodinu. Více na eurowings.com

ČTĚTE TAKÉ: 14 nejkrásnějších vánočních trhů v Evropě

Brémy

Lodě na řece Vezeře se pohádkově lesknou v odrazu všudypřítomných světel z přístavu, která oznamují příchod Vánoc. Zimní vzduch je nasáklý vůní čerstvě upečeného chleba a uzených ryb.

Promenáda Schlachte na břehu řeky se před Vánocemi úplně promění – řemeslníci, trhovci, kejklíři a pouliční baviči jsou všude kolem a návštěvník si připadá, jako by se vrátil v čase do středověku. Také centrum města je ponořené do vánoční atmosféry s romantickými světly a nazdobenými stánky zasazenými mezi historické budovy.

Dětem nelžeme. Jak to chodí v rodinách, kde dárky nenosí Ježíšek?

Schloss Hof

Jestli chcete uniknout ruchu velkoměsta, zajeďte si kousek za slovenské hranice do Rakouska, na zámek Schloss Hof.

Nadvoří i zahrady jsou plné nasvícených malých stánků, denně se tu konají koncerty a hlavně je tu připravený bohatý program pro děti.

Kreativní dílny, pečení cukroví, živý betlém na statku, dětský vláček, kolotoč a výstava betlémů. Vy si tu dejte svařené víno a dýchejte vánoční atmosféru.

Tipy na vánoční dárky pro děti od jednoho roku do tří let

Bratislava

Tohle jsou úplně jiné trhy, než které znáte z jiných evropských metropolí. Nejsou dělané pro turisty, ale pro místní. A ti sem opravdu rádi chodí. Celé rodiny a přátelé se tu denně setkávají po práci nebo při nedělním odpoledni.

Ani ne pro to, aby si nakoupili, ale aby popili svařené víno, horkou medovinu, nápoj hriato s kouskem slaniny, ochutnali živáňskou, haruľu, cigánsku pečienku, lokše plněné kačacou masťou, makovou štrúdlu. Zkrátka přijeďte s prázdným žaludkem a mlsejte. Teď můžete! Na dietu a režim bude dost času po Vánocích.

VIDEO: Vánoční trhy na náměstí Míru v Praze

Tipy na nejlepší dárky pod stromeček pro děti od šesti do dvanácti měsíců
Tipy na nejlepší dárky k Vánocům pro ženy a maminky
Témata: Časopis Maminka, Kam s dětmi, Maminka cestuje, Vánoce, Výlety, Vánoce 2017, Řemeslníci, Kolotoč, Stánek, Bavič, Štrůdl, Vánoční atmosféra, Evropa, Na Statku, PROMĚNA, Vánoční trh, Náměstí, Dětský vláček, Horká čokoláda, Šev, Vánoční svátek, Katedra, Van, Metro, Rakousko