Maminka.czRecepty

Tipy na úžasné snídaně do postele. Nechte se o víkendu rozmazlovat

Recepty.cz 3.  2.  2018
To, že jste rodiči, ještě neznamená, že se nemůžete nechat rozmazlovat. Pokud je to jen trochu možné, svěřte jeden den děti babičce a dědečkovi a dopřejte si dlouhé líné ráno se snídaní do postele.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Tenké palačinky

Klepněte pro větší obrázek

Na talíři naaranžované s čerstvým ovocem potěší oko i chuťové pohárky. Každý kuchař ví, že k palačinkám tenkým jako papír je zapotřebí hlavně cvik a trpělivost.

Pro začátek je dobré si připomenout, že základ je nalít těsto co nejrychleji na pánev a ihned rovnoměrně rozetřít nebo rozlít krouživým pohybem. Proto je důležité vybrat si praktickou nádobu, ze které se vám bude těsto dobře nalívat. Proti připalování pomůže, vypláchnete-li si pánev ještě za studena slanou vodu a hlavně – do těsta nikdy nepřidávejte cukr!

Chcete se naučit dělat palačinky jako z crêperie?  Těchto 8 báječných receptů a tipů navíc dotáhne vaše palačinkové umění k dokonalosti. 

Kynuté a rychlé lívance

Klepněte pro větší obrázek

Ať už se rozhodnete pro tvaroh, ovoce, čokoládu, karamel nebo třeba javorový sirup, vždy je základem správné vyvážení všech ingrediencí. Tento recept na klasické kynuté lívance vám pomůže připravit dokonalou snídani do postele.

Nadšencům do zdravé výživy zase určitě uděláte radost lívanečky z ovesných vloček bez kynutí.

Vejce k snídani

Klepněte pro větší obrázek

Dokonalá snídaně naslano se bez vajec neobejde. Naším favoritem jsou vejce se špenátem a proscuittem nebo klasika zvaná vejce Benedikt – na másle opečená šunka, pošírované vejce zalité holandskou omáčkou, zkrátka kulinářský zážitek, který za nějaké ty kalorie navíc stojí.

Křupavé bagetky a tousty

Klepněte pro větší obrázek

Až se ráno probudíte s velkým hladem, vyzkoušejte bagetu na italský způsob – kapary, vejce, artyčoky a cuketa s bazalkou a petrželkou se postarají o vydatnou a rozmanitou snídani. Toust s avokádovou pomazánkou je naopak perfektní pro ty, kdo preferují jednoduchost, avokádu stačí špetka soli, koriandru a kapka limetky.

Kaše není nuda

Klepněte pro větší obrázek

I pro sváteční příležitost se může hodit kaše – co takhle vyzkoušet kaši z quinoy s jablky nebo pohankovou kaši s pistáciemi? I ovesnou klasikou můžete potěšit, budete-li nápadití. Ovesná kaše s granátovým jablkem a javorovým sirupem udělá radost všem mlsounům. 

VIDEO: Videorecept: Palačinky

Odborníci radí: Nasnídejte se a předejdete konfliktům. A to hlavně v pondělí
Co snídáte vy a co vaše děti?
8 tipů pro super snídaně
Témata: Recepty, Lívanec, Kalorie, Těsto, Ovesná kaše, Zdravá výživa, Javorový sirup, Čerstvé ovoce, Vejce, Toust, D test, Chuťový pohárek, Slaná voda, Dáma, Kulinářský zážitek, Post, Vydatná snídaně, Postel, Toast, Ovesná vločka, Granát, Velký hlad, Snídaně, Vik, Grana