[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Na talíři naaranžované s čerstvým ovocem potěší oko i chuťové pohárky. Každý kuchař ví, že k palačinkám tenkým jako papír je zapotřebí hlavně cvik a trpělivost.
Pro začátek je dobré si připomenout, že základ je nalít těsto co nejrychleji na pánev a ihned rovnoměrně rozetřít nebo rozlít krouživým pohybem. Proto je důležité vybrat si praktickou nádobu, ze které se vám bude těsto dobře nalívat. Proti připalování pomůže, vypláchnete-li si pánev ještě za studena slanou vodu a hlavně – do těsta nikdy nepřidávejte cukr!
Chcete se naučit dělat palačinky jako z crêperie? Těchto 8 báječných receptů a tipů navíc dotáhne vaše palačinkové umění k dokonalosti.
Ať už se rozhodnete pro tvaroh, ovoce, čokoládu, karamel nebo třeba javorový sirup, vždy je základem správné vyvážení všech ingrediencí. Tento recept na klasické kynuté lívance vám pomůže připravit dokonalou snídani do postele.
Nadšencům do zdravé výživy zase určitě uděláte radost lívanečky z ovesných vloček bez kynutí.
Dokonalá snídaně naslano se bez vajec neobejde. Naším favoritem jsou vejce se špenátem a proscuittem nebo klasika zvaná vejce Benedikt – na másle opečená šunka, pošírované vejce zalité holandskou omáčkou, zkrátka kulinářský zážitek, který za nějaké ty kalorie navíc stojí.
Až se ráno probudíte s velkým hladem, vyzkoušejte bagetu na italský způsob – kapary, vejce, artyčoky a cuketa s bazalkou a petrželkou se postarají o vydatnou a rozmanitou snídani. Toust s avokádovou pomazánkou je naopak perfektní pro ty, kdo preferují jednoduchost, avokádu stačí špetka soli, koriandru a kapka limetky.
I pro sváteční příležitost se může hodit kaše – co takhle vyzkoušet kaši z quinoy s jablky nebo pohankovou kaši s pistáciemi? I ovesnou klasikou můžete potěšit, budete-li nápadití. Ovesná kaše s granátovým jablkem a javorovým sirupem udělá radost všem mlsounům.