Maminka.czVánoce 2017

Tipy na vánoční dárky pro děti od jednoho roku do tří let

V tomto věku se už děti budou z dárků radovat. A vůbec to nemusíte přehánět, dětem stačí pár hraček, které jim udělají opravdovou radost. Vybírejte hračky, které jsou kvalitní, adekvátní věku a takové, které budou vaše drobečky pozitivně rozvíjet.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jak vybírat hračky pro děti od 12 do 18 měsíců

Jsem stále zručnější. Motoriku pohybů svých ručiček dokonale procvičím při stavění věží z dřevěných kostek, skládáním puzzle nebo umisťováním dílků do vkládaček. Nadchnou mě jednoduché hudební nástroje, rádo si ale vyzkouším už i některé kreativní hry.

Jaký typ hraček je vhodný?

  • Vkládám, skládám, zatloukám.
  • Potřebuji pilovat jemnou motoriku ruky, koordinaci pohybů a soustředěnost.
  • Pomalu se také učím poznávat čísla, tvary a barvy.

Jak vybírat hračky pro děti od 18 měsíců do 3 let

Obohacuje se mi slovní zásoba a komunikace, ale i emoční inteligence. Kolem třetích narozenin mě zajímají už i náročnější hračky, které mi procvičí paměť. Výborně chodím, běhám, skáču a mám velkou chuť tvořit!

 

Stavím, lovím, přemýšlím....

 

Dřevěné hračky jsou stálicí

Dřevěné hračky jsou prostě top. Krásné, vděčné a vydrží po generace. Málokterému čiperovi se je totiž podaří rozbít, i kdyby chtěl (a on určitě nechce).…

Tipy na nejlepší dárky pod stromeček pro děti od šesti do dvanácti měsíců

Hračky pro batolata

"Hračky pro batole by měly vycházet z jeho vývojových potřeb. Batolecí období je obdobím intenzivního rozvoje motoriky, myšlení a řeči, zlepšuje se pohybová koordinace. Děti napodobují rodiče, chtějí být jako oni. Je to zároveň období uvědomování si vlastního já, svých zájmů a potřeb a prvního osamostatňování se od okolí,“ říká psycholožka Tereza Beníšková.

Pro rozvíjení jemné motoriky výborně poslouží dřevěné tahací hračky, kostky (molitanové, dřevěné či plastové), stavebnice, skládanky, jednoduché pěnové nebo dřevěné puzzle, ale také vkládačky, jež umožňují poznávat tvary a zároveň rozvíjejí manuální zručnost. Dále jsou vhodné pyramidy z kroužků nebo zatloukací hračky, do nichž mohou děti bouchat, jak se jim zachce, a přitom si rozvíjejí koordinaci pohybů.

Podívejte se na konkrétní tipy hraček pro batolata a nechte se inspirovat...

ČTETE TAKÉ: Knížky o Vánocích pro děti. Tyhle určitě doporučujeme

VIDEO: Jak doopravdy vypadají vánoce s malými dětmi

Tipy na nejlepší dárky pod stromeček pro děti od šesti do dvanácti měsíců
Kolik dárků na Vánoce je akorát? Když jich je moc, děti si je stejně neužijí
Adventní věnce pro rok 2020, které si můžete vyrobit doma
Témata: Batole, Inteligence, Vánoce 2017, Adekvátní věk, Hračky, Tip, Vánoční dárky, Van, Kreativní hra, Opravdová radost, Motorika, Puzzle, Stavebnice, Tereza Beníšková, Děti, Manuální zručnost, Batolecí období, Koordinace, Dárek, Velká chuť, Vánoční dárek, Drobeček, Jed, Malé dítě, Emoční inteligence