Maminka.czTěhotenství

Děti dětem společně s Monikou Absolonovou a Vlastou Korcem

redakce 2.  12.  2011
V pondělí 28. listopadu ve 13 hodin byla slavnostně zahájena velká vánoční charita nazvaná Děti dětem. Děti ze základních a mateřských škol v Praze 4 vyrobily v hodinách výtvarné výchovy předměty s vánoční tematikou, které budou po celé adventní období každý všední den odpoledne prodávat v OC Arkády Pankrác.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Výtěžek bude věnován Dětskému centru při FTN. Slavnostním programem provázel moderátor Vlasta Korec a prodej zahájila zpěvačka Monika Absolonová.

Dětské centrum při FTN existuje už 80 let, poskytuje zdravotní, výchovnou a sociální péči ohroženým dětem, dětem s postižením, kojícím i těhotným matkám v tíživé situaci včetně matek závislých na návykových látkách. Kapacita zařízení je cca 100 dětí. „Už dva roky bojujeme s tíživou finanční situací, část provozu musela být omezena, proto jsme rádi za každou pomoc“, uzavírá ředitelka Dětského centra MUDr. Jaroslava Lukešová.

Děti ze základních a mateřských škol budou prodávat své výrobky do 20. prosince každý všední den odpoledne. S prodejním stánkem je spojena i výstavka fotografií z Dětského centra, na místě bude i kasička pro vaše příspěvky. Kasičku najdete i na Úřadu MČ Praha 4, příspěvky můžete posílat také na účet Dětského centra 572187093 / 0300.

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Předškolák, Novorozenec, Školák, Batole, Kojenec, Kam s dětmi, Maminka cestuje, Vlast