Maminka.czPředškolák

Děti, lezte Na zábradlí! aneb Dětský den s divadlem

redakce 30.  5.  2012
Děti, lezte Na zábradlí! aneb Dětský den s divadlem
Divadlo Na zábradlí připravilo na první červnovou neděli dětské odpoledne s bohatým programem. Hlavním lákadlem je indiánská bojovka, která děti zavede do nejrůznějších zákoutí budovy Divadla Na zábradlí a otestuje nejen jejich důvtip a zručnost, ale také odvahu.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Dále se děti mohou těšit ukázky práce divadelních maskérů, připravena bude také výtvarná dílna, opičí dráha, ukázky výcviku psů, výroba masek a mnoho dalšího Nebudou chybět ani pohádky. Tři malá prasátka a Zchudlého loutkáře uvede divadlo Buchty a loutky. Trio představení doplní Pohádka z Kerkonoš.

Většina programu poběží průběžně celý den.

Pevné začátky mají pouze pohádky v Eliadově knihovně, na které je zapotřebí,
vzhledem k omezené kapacitě, si rezervovat místo.
Na závěr se uskuteční na jevišti „Rej masek“, které by si měly připravit děti doma.

Vstupné 50,- Kč pro děti, 10,- Kč pro dospělé

14.00 Tři malá prasátka (Buchty a loutky)

Na motivy anglické lidové pohádky. Představení je určeno pro děti od tří let. Tak jak to bylo s těmi prasátky. Přijďte se podívat a poslechnout si, jak si takhle jednou vlk fouknul a jednou houknul a nevěřili byste, co jen to udělá za neplechu. A jak prasátka naláká na řepu, na sladká jablíčka či na trh. A jen proto, aby je slupnul jak malinu.

15.30 Pohádka z Kerkonoš

Pohádky pro předškolní děti a děti prvního stupně. Láska hory přenáší, a tak když ji zlí páni pod nohy klacky kladou, Krakonoš dobrým lidem pomáhá. A když se mu příliš nechce, sílu mu dodá to, co umí česká hospodyňka nejlépe. A proto, maminky, připravte si tužky. Bude se vařit z kvásku, kmínu a hub!

17.00 Zchudlý loutkář (Buchty a loutky)

Pro děti od pěti let. Automat na pohádky jednoho herce. Poslední vzepětí pravého loutkářského umění před zánikem! Řekněte si o jakoukoli pohádku a tento potomek kočovných loutkářů vám ji zahraje! S tím, co má po kapsách.

18.00 Závěrečný rej masek na jevišti

Rezervace na pokladna@nazabradli.cz 222 868 868

Témata: Děti, Předškolák, Školák, Kam s dětmi, Maminka cestuje, Div, Den, Výtvarná dílna, Dětský den, Lež, Dětský, Krakonoš, Diva, Loutkář