Maminka.czKojenec

Dětský den v Barrandovském filmovém zákulisí

redakce 29.  5.  2012
Vyražte v sobotu 2. června do barrandovského Fundusu a užijte si se svými ratolestmi Dětský den ve filmovém zákulisí. Společnost Barrandov Studio připravila na první červnovou sobotu rozšířený program tradičních komentovaných prohlídek. Kromě sbírky filmových kostýmů bude výjimečně zpřístupněna i sbírka nábytku a rekvizit. Na všechny návštěvníky čeká také pestrý doprovodný program se známými pohádkovými postavami, zábavné úkoly a soutěže.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

„Na Dětský den chystáme výjimečně otevření obou našich budov. Kromě běžně přístupných kostýmních skladů, mohou tentokrát návštěvníci zajít také do fundusu nábytku a rekvizit, kde na ně čekají další poklady z historie českého filmu i novějších filmových zakázek naší společnosti,“ zve na dětský den na Barrandově ředitelka Fundusu Věra Krátká.

Zblízka tak budete moci prozkoumat dalekohled, kterým Jan Werich alias císař Rudolf II. pozoroval konstelace hvězd nad renesanční Prahou a můžete zkusit najít pravou Monu Lisu mezi mnohými kopiemi jeho sbírky z filmu Císařův pekař, Pekařův císař. Prohlédnout si budete moci i barokní křeslo, na které usedal král Hyacint, otec Arabely nebo papežský trůn z historického seriálu Borgia.

Návštěvníci si budou moci vybrat ze dvou prohlídkových okruhů. Začátky prohlídek budou každou celou hodinu od 10:00 do 15:00 a na každou část prohlídky je nutná předchozí rezervace e-mailem na prohlidky@barrandov.cz.

Vstupné na jeden okruh činí 120 Kč pro dospělého, 60 Kč pro dítě, 80 Kč pro důchodce a 300 Kč pro rodinu (2 dospělí + 2 děti). Zájemcům o návštěvu obou okruhů nabídneme zvýhodněné vstupné: 180 Kč zaplatí dospělý, 90 Kč dítě, 120 Kč důchodce a 450 Kč rodina (2 dospělí + 2 děti).

Pro všechny, kteří zamíří 2. července na Barrandov, bude připraven bohatý doprovodný program. Ten bude přístupný pro všechny, zdarma a není nutná předchozí rezervace. Přivítají vás dámy a kavalíři v kostýmech známých filmových postav. Pro děti jsou připraveny kvízy a soutěže na téma českých pohádek.


K budově kostýmního Fundusu se dostanete vstupem do areálu Barrandov Studia (Kříženeckého nám. 322/5, 152 00 Praha 5) přes zadní vjezdovou vrátnici z křižovatky ulic Geologická a Slavínského, MHD pak z tramvajové zastávky K Barrandovu (č. 12, 14, 20) či z autobusové Na Vrškách (246, 248,192). Pokud k nám míříte vlastním automobilem, můžete parkovat přímo v areálu studií – parkovací kartu si vyzvednete na vrátnici.

Témata: Děti, Předškolák, Školák, Batole, Kojenec, Kam s dětmi, Maminka cestuje, film, Žák, Bár, Dětský, Bar, Werich, Zvýhodněné vstupné, Věra K, Rudolf II, Zákulisí, Den, Dětský den, Jan Werich