Maminka.czBatole

Festival Tanec dětem: Zapojte sebe i své děti do víru tance

redakce 24.  5.  2012
Festival Tanec Praha letos doprovodí progarm pro děti TANEC DĚTEM se spoustou pohybových her, představení a mnoho dalšího.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Na festivalu TANEC PRAHA 2012 vystoupí soubory a tvůrci z jedenácti zemí

TANEC DĚTEM / 28. 5. – 2. 6.

Od 28. května do 2. června bude hlavní část festivalu předcházet prolog TANEC DĚTEM – tvůrčí dílny, představení, diskuse, prezentace a pohybové hry, jejichž společným tématem je zapojení dětí, popřípadě i rodičů do víru tance a pohybu. Tento prolog zakončí hostování francouzského souboru étantdonné s dílem ZigZag, které dokáže zaujmout i děti předškolního věku a nabídne i interaktivní dílnu.
Vstupenky jsou již v prodeji na pokladně divadla Ponec a v místech konání.


TANEC PRAHA 2012 / 28. 5. – 29. 6. 2012

Soubory a tvůrci z jedenácti zemí se představí českým divákům na 24. ročníku Mezinárodního festivalu současného tance a pohybového divadla TANEC PRAHA 2012, jehož hlavní část proběhne od 4. do 29. června. „Festival nabídne řadu výjimečných tanečních zážitků – různorodých, vysoce kvalitních a většinou v české premiéře,“ říká na úvod Yvona Kreuzmannová, předsedkyně pořádajícího občanského sdružení.

Na festival přijedou soubory z Francie, Německa, Argentiny, Švédska, Velké Británie, Izraele, Dánska, Holandska, Španělska, Japonska a samozřejmě České republiky. Diváci se za tanečními zážitky vydají nejen do pražských divadel – Ponec, Divadlo Archa, Nová scéna Národního divadla a Hudební divadlo Karlín – ale také do divadel v rekordních deseti městech ČR – v Brně, Českém Krumlově, Hradci Králové, Chocni, Jihlavě, Olomouci, Ostravě, Pardubicích, Plzni a Valašském Meziříčí.

Hlavními lákadly pražské části bude slavný švýcarský soubor Alias, který uvede 26. a 27. června v Hudebním divadle Karlín fascinující a hypnotickou choreografii Sideways Rain. Dále se mohou diváci těšit na vlámský soubor Ultima Vez s českou premiérou nejnovějšího představení Wima Vandekeybuse booty Looting, který vystoupí 28. a 29. června v Divadle Archa. Program festivalu doplní workshopy, filmy, přednášky pro studenty i veřejné debaty.

Více informací na www.tanecpraha.cz.

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Předškolák, Novorozenec, Batole, Školák, Kojenec, Kam s dětmi, Maminka cestuje, tanec, festival, Nová scéna, Hudební divadlo Karlín, Vir, Karviná, Mezinárodní festival, Valašské Meziříčí, Vír