Maminka.czKam s dětmi

Kam s dětmi na výlet II - Jižní Morava

Michaela Karavarakis 5.  7.  2014
Kam s dětmi na výlet II - Jižní Morava
Udělejte si svůj domácí úkol ještě před tím, než vyrazíte se svou ratolestí na dovolenou! Omrkněte jaké atrakce, zábavní parky, aqua centra či farmy se v dané lokalitě nachází.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Každý týden vám v rámci tohoto našeho prázdninového seriálu představujeme jiný kraj. Ve druhém díle se jedeme podívat na jižní Moravu, do překrásného kraje plného pohádkových hradů, tajemných jeskyň a ekofarm.

Aqualand Moravia

Největší aquapark na Jižní Moravě byl slavnostně otevřen 1. srpna kousek od Brna. Najdete tu tobogány se světelnými a zvukovými efekty, skluzavky pro jízdu na člunech a kruzích i bazén s mořskými vlnami. K dispozici jsou po celý rok 4 vnitřní bazény, 6 whirpoolů s geotermální vodou a 3 venkovní bazény. Vaše děti se vyblbnou ve víceúrovňových dětských bazéncích s řadou zábavných atrakcí, na skluzavkách s interaktivními prvky, jako třeba deštný les, vodní clona nebo vodní dělo.

Areál Salón Expres Vagón

Dětský přírodní zábavný park se nachází v Polničce u Žďáru nad Sázavou (ze Žďáru sem vede cyklostezka) a dětem nabízí nespočet nejrůznějších atrakcí: od dovádění v pojízdném vláčku, v autíčkách či ve skákacím hradu, po jízdu na čtyřkolkách, vodních člunech či střílení ze vzduchových děl. Děti všech věkových kategorií se tu mohou se tu svézt se na lanovce, vyblbnout na kolotoči, houpačce nebo prolézačkách. A ti, co milují zvířátka, si nakrmí kozičky, prasátka, morčátka, ptáčky i zajíčky.

Ekofarma Jalový dvůr

Kromě romantické atmosféry malebného údolí zasazeného do třech strání vám ekofarma Jalový dvůr nabízí spoustu aktivit spojených se zvířátky. Zatímco vy si budete relaxovat v nekuřáckém Hostinci u Hříbka, vaše děti tu mohou jezdit na koních či oslících, vyzkoušet si jízdu kočárem, rybařit, či je můžete rovnou zapsat na víkendový pobyt u koní, případně rovnou na celý tábor.

Lamacentrum Hády

Tahle lamí farma sídlí v krásném prostředí bývalého vápencového lomu Džungle na Hádech na kraji Brna. Poznáte tu, že lamy jsou krásná, hrdá a chytrá zvířata, která jsou navíc mírumilovná, příjemná na dotek a nejsou nijak nebezpečná. Spolu s průvodcem se dostanete přímo do lamího výběhu a budete si moci tato exotická zvířata pohladit či je nakrmit z ruky.

Cestujete na Ostravsko? TADY jsou tipy, kam vyrazit s dětmi tam

Od zámku Lednice na Janův hrad s plavbou na lodí

Lednický zámecký park je na procházku s dětmi či s kočárkem ideální. A abyste to dětem trochu ozvláštnili, můžete přidat i projížďku na výletních lodích. Zámeckým parkem lodě proplouvají ve dvou úsecích – od zámku k Minaretu a od Minaretu k Janově hradu. Výhodou je, že lodě přepravují i kočárky i kola.

Přístaviště se nalézá cca 300 metrů za zámkem Lednice a loďka vás po Zámecké Dyji doveze až k Minaretu, na který můžete případně vystoupat a rozhlédnout se po celém lednickém parku.Od Minaretu se vydáte na další plavbu po Staré Dyji k Janově hradu (Janohradu). Do Lednice se od hradu musíte vrátit pěšky, ale téměř celá trasa vede po asfaltových cestách vhodných pro všechny typy kočárků a měří pouhé 3 km.

Punkevní jeskyně a propast Macocha

Strašidelná plavba po podzemní řece Punkvě, návštěva krápníkových jeskyň, pochod po úzkých chodníčcích podzemními štolami,… Jestli vás tento výlet nepasuje do role nejoblíbenějších rodičů na světě, pak už vážně nevíme.

Westernové městečko Boskovice

Rýžování zlata, střelba z luku pod dozorem a s instruktáží zkušených indiánů, krmení koziček i ovcí, nejrůznější soutěže pro malé i velké (házení sekyrkou, hod oštěpem, atd), jízda na hodných koníčcích i pro ty nejmenší, malování na obličej, pravé indiánské tetování i účesy, hledání valounků zlata v písku, pravé kovbojské rodeo,… Tolik atrakcí pro děti na jednom místě, to si snad ani neumíte představit!

Pohádkový hrad Pernštejn

Hrad Pernštejn nabízí 3. prohlídkový okruh hradu je určen speciálně pro děti od cca 4 do 8 let a nese název Ztratila se Bílá paní. Je to vlastně taková interaktivní prohlídka paláce, kdy děti ve spolupráci s průvodcem hledají různé indicie a plní jednoduché úkoly. Za odměnu se jim na konci prohlídky zjeví Bílá paní…

Muzeum hraček v Lednici

Pokud bude už dlouho a hodně pršet, můžete dětem navrhnout i prohlídku muzea hraček v Lednici. A ne ledajakého. Muzea hraček! Nachází se v rodinném domě historického centra Lednice a zahrnuje nejrůznější hračky z konce 19. století až do konce století 20. Kluky určitě nadchnou autíčka a staré stavebnice jako Merkur nebo Richter, holky zase potěší historické pokojíčky, porcelánové panenky, či sbírka prvních panenek Barbie.

Témata: Kam s dětmi, Tipy na výlet, Maminka cestuje, kam s dětm, Výlet, Whirpool, Barbie, Macocha, Skluzavka, Štola, Westernové městečko, Tetování, Lom, Zvukový efekt, Jižní Morava, Aqualand Moravia, Loďka, Muzeum hraček, Dětský bazén, Zábavný park, Víkendový pobyt, Celá trasa, Mína, Trasa v, Morava