Maminka.czPředškolák

Pohádková zima na Chvalském zámku

redakce 28.  12.  2011
Pohádková zima na Chvalském zámku
Pokud přemýšlíte, kam v zimě s dětmi vyrazit za pohádkovým dobrodružstvím, určitě si nenechte ujít bohatý program Chvalského zámku.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ne 8. ledna od 14 do 16 hod
Zavírání Vánoc
Tři králové přijdou v doprovodu velbloudů na nádvoří Chvalského zámku, v kočárovně se s Vánocemi rozloučí i Svatá rodina. Přijďte se podívat, jak se bude velbloudům líbit na zámeckém nádvoří a využijte poslední den k návštěvě vánoční výstavy, která končí 8.1.2012.

So 14. ledna – Ne 31. března
Dračí sluj na zámku aneb Pohádková země skřítků Vítězslavy Klimtové
V zámeckém sklepení se od 14. ledna usídlí veliký, ale hodný drak, který hlídá pohádkovou zemi skřítků. Uvidíte dračí jeskyni uprostřed lesa a obydlí skřítků zvenčí i zevnitř. Přijďte se podívat, jak žijí skřítci vedle svého dračího souseda. Bohužel drak nemá žádné jméno, a proto musí být pojmenován. Zúčastněte se proto soutěže O nejlepší jméno pro draka na Chvalském zámku. Soutěž bude slavnostně vyhlášena 14. ledna v 15 hod ve sklepení zámku.

So 14. ledna – Ne 15. ledna
Pohádkový víkend na zámku s Popelkou
V rámci otevření výstavy o skřítcích je připraven první Pohádkový víkend s Popelkou. Opravdová krásná Popelka v plesových šatech se stane průvodkyní vašich dětí – provede děti zámkem i výstavou, bude vyprávět o zámeckých komnatách i pověst o víle Ohnivce.
Komentovaná, speciální prohlídka po předchozí telefonické, e-mailové či ústní objednáce na recepci zámku na tel. 281 860 130, e-mail: infocentrum@chvalskyzamek.cz.

Další výstavy:

Prodlouženo do Ne 12. února
„Od Vostoku po Chvaly – 50 let vystřihovánek v ABC“ + „Cesta k dětem“
Získáváte ještě šanci vidět papírové modely hradů, zámků, tvrzí, raket i kosmických stanic z ABC i krásné obrázky projektů Celé Česko čte dětem, Lali jóga a Medvídkov.

Čt 16. 2. – Ne 18. 3.
Karel Cudlín – Fotografie

Témata: Děti, Předškolák, Školák, Kam s dětmi, Maminka cestuje, zima, Infocentrum, Na Chvalské, Agátin, Komnata, Pohádková, Pohádkov, Celé Česko, Speciální prohlídka, Vostok, Chvalský, Popelka