Maminka.czKam s dětmi

Přespěte s dětmi v knihovně a odpoledne zajděte na bobovou dráhu

Iva Endrychová 4.  4.  2014
Přespěte s dětmi v knihovně a odpoledne zajděte na bobovou dráhu
Víkend se blíží, a pokud ještě nemáte nápad co dělat s dětmi, tak se nechte inspirovat našimi tipy.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Noc s Andersenem

Přespat v knihovně se nedá každý den. Jde to jen jednou v roce. To byste nevěřili, jak tajemná taková knihovna je! Noc s Andersenem je další z akcí, kterou se snaží knihovny zvýšit zájem dětí o knihy a bojovat proti populárnějším médiím.
Ta letošní proběhne v noci z pátku 4. 4. na 5. 4. 2013 a zapojí se do ní tisíce knihoven, škol, kluboven, domů dětí, muzeí i ústavů a dalších komunitních center na celém světě. V průběhu noci čeká všechny návštěvníky bohatý program a také soutěž S Vrťapkou po stopách ukradené zlaté nugetty.

Každé dítě obdrží památeční pohlednici, kterou namaloval k desátým narozeninám psího detektiva Vrťapky jeho autor Petr Morkes.

Jak taková noc bude probíhat, se můžete podívat v reportáži TV Metropol:

(mediálním partnerem akce je nakladatelství Mladá fronta)

Zahrajte si s dětmi na gorilí rodinku

Po noci v tajemné knihovně přijde vhod pohyb na čerstvém vzduchu. Pro pražské rodiny se nabízí návštěva bobové dráhy na Proseku, kde v areálu najdete i důmyslný lanový park, kde si mohou děti ve výšce několika metrů nad zemí hrát na opice a kočkodany.

Ani vy nemusíte zůstat na zemi. Náctiletým a dospělým je určena nejobtížnější trasa ve výšce 10 metrů, doplněná o 7 lanových překážek. Na dráhu mohou už děti od tří let, které se mohou bezpečně vyřádit ve výšce jednoho metru. Celá rodina si pak může ještě zaskákat na profesionální čtyřmetrové trampolíně.

Rodinné odpoledne pak můžete zakončit pořádnou svačinou v místní restauraci, ze které budete mít Prahu jako na dlani lemovanou okolními lesy a vinicemi.

Témata: Kam s dětmi, Maminka cestuje, Odpoledne, Bob, Andersen, Vinice, Zájem dětí, Trasa v