Maminka.czKam s dětmi

Závody dračích lodí na Vltavě se kvapem blíží

redakce 25.  5.  2013
4. ročník charitativního závodu dračích lodí pod záštitou Rotary klubu Prague International se uskuteční 1. června 2013.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Závod dračích lodí Rotary klubu Prague International je jednou z nejviditelnějších jarních charitativních akcí
v Praze. Letos proběhne již 4. ročník závodů, tentokrát na Smíchovské pláži. V roce 2012 se pro místní charitativní organizace podařilo vybrat 550.000,- Kč.

Jedním z charitativních partnerů bude i letos Nadace Naše dítě, která už 20. rokem pomáhá týraným, zneužívaným, handicapovaným, ohroženým a opuštěným dětem, které se ocitnou v obtížné životní situaci. „Moc si vážíme aktivit Rotary klubu Prague International ve prospěch dětí. Z loňského výtěžku jsme pomohli desítkám dětí, které se musejí poprat se svým handicapem nebo nepřízní osudu,“ děkuje Zuzana Baudyšová, ředitelka Nadace Naše dítě. Jedním z podpořených dětí byl i osmiletý Tomášek, který utrpěl popáleniny 3. stupně. Díky finančnímu příspěvku mohl strávit 10 dní rehabilitace u moře, která byla úspěšná a Tomášek se vyhnul jedné z mnoha operací.

Závody dračích lodí jsou unikátním spojením živé zábavy pro veřejnost, akcí pro rodiny s dětmi a příležitostí pro teambuilding zúčastněných firemních týmů. Výtěžek akce pak poslouží charitativním účelům. Závod každoročně přitahuje množství Pražanů a návštěvníků Prahy, kteří bouřlivě povzbuzují posádky dračích lodí. V letošním roce bude soutěžit více než třicet týmů, Rotary tým podpoří také skifař Václav Chalupa.

Pro rok 2013 jsou hlavními charitativními partnery organizace Nadace Naše dítě, která pomáhá dětem v obtížných životních situacích, a Život 90 pečující o seniory. Tak jako loni se závodu účastní i občanské sdružení Múzy dětem, které se věnuje dětem z dětských domovů, a které přijde na Smíchovskou pláž podpořit řada osobností z umělecké branže. Závod se koná o Mezinárodním dni dětí, na místě tedy budou pro veřejnost připraveny atrakce, jako je soutěž pro děti, vystoupení žonglérů, možnost nechat si pomalovat obličej bodypainterem, či se projet v dračí lodi. Po skončení závodu si návštěvníci budou moci poslechnout koncert rockové kapely Stormin.

Smysl celé akce nespočívá pouze ve vlastním závodu, i když to je ta nejzábavnější část programu. Stejně důležitý je fundraising finančních prostředků, určených pro místní dobročinné organizace, které odvádějí skvělou a velmi prospěšnou práci při pomoci potřebným.

www.rotarydragon.cz

Témata: Kam s dětmi, Maminka cestuje, Stormi, Loď, Storm, Závod, Drac, Řada osobností, Chalupa, Rotary klub, Charitativní organizace, Desítka dětí