Maminka.czNaše tipy

To je zjištění! Mámy s velkým zadkem mají prý inteligentnější děti

redakce 30.  3.  2017
Máte větší zadek a štve vás to? Teď už nemusí. Podle vědců, o jejichž studii informoval The Sunday Times, totiž ženy s větším pozadím rodí inteligentnější děti. A má to i své opodstatnění.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Tuk na stehnech a zadku má vliv na vývoj mozku dětí

Není žádnou novinkou, že ženy mají více tuku než muži. Narozdíl od mužů má ženská postava výrazné křivky tvořené často vrstvou tuku.

Vědci nyní přišli s tvrzením, že vývoj mozků kojenců závisí na tukových zásobách uložených ve stehnech a zadku matek. Údajně má množství tuku na těchto partiích těla přímý vliv na inteligenci dítěte.

Příběh Ireny: Manžel ji nutil do hubnutí. Pomohla „mimidieta“ a „nákupní turistika“

Tato studie byla publikována již před deseti lety. Vědci v ní uvádějí, že tuk v horní části těla má negativní vliv na dodávku polynenasycených mastných kyselin, zatímco tuk v dolní části má pozitivní vliv.

Tyto kyseliny jsou základem pro vývoj nervové soustavy. Poměr pasu k bokům je užitečným měřítkem pro poměr tuku v horní části těla k tuku v dolní části těla a měl by předpovídat poznávací schopnosti žen a jejich potomků.

Je to evoluce

Je to prý logické. Muži si totiž podvědomě vybírají ženy, které jsou symbolem plodnosti. Podle Davida Bainbridge, amerického biologa věnujícího se reprodukci, kypřejší ženy více přitahují muže. Ti totiž ví, že žena krev a mléko jim pravděpodobně porodí zdravé děti. Inu, něco na tom bude. Zkuste se zeptat svých partnerů...

Cushingův syndrom: Máte tlusté dítě, které za to nemůže?
Úžasné! Podívejte se, jak se mění uspořádání orgánů v těle ženy během těhotenství
Je těhotenství sexy? A co když váš partner chuť na sex nemá?

 

Témata: Těhotenství, Děti, Novorozenec, Naše tipy, Velký, Negativní vliv, Máj, Kypr, Pozitivní vliv, Turistika, Zdravé děti, Postava, Poznávací schopnost, Přímý vliv, Dolní část, Vývoj mozku, Tlusté dítě, Evoluce