Maminka.czMaminka roku

„To, že se nám druhý syn narodil postižený, nás semklo,“ říká Lenka Koenigsmark

Michaela Láchová 20.  4.  2018
Krásná, neobyčejně silná a osudem zkoušená žena, která dokáže být skvělou manažerkou, kamarádkou, manželkou, ale především mámou. Taková je marketingová manažerka Mattel pro ČR, SR a Maďarsko Lenka Koenigsmark, která je maminkou šestiletého Bena a dvouletého Maxe.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

MOJE RODINA

Klepněte pro větší obrázek

Můj prvorozený syn Ben je nadprůměrně inteligentní, nesmírně nadaný a o všechno se zajímá. Druhorozený Maxík se bohužel narodil postižený. Lékaři dosud neumějí diagnostikovat, co mu vlastně je. Je to samozřejmě velmi těžké, ale cítím, že to celou naši rodinu velmi sblížilo a semklo.

Mě to učí spolehnout se na své instinkty a také trpělivosti. I když to někdy jde hodně těžko. Od prosince u nás bydlí i moje maminka, aby se zotavila po těžké nemoci. A tak je u nás pořád veselo, stále něco organizuji, náš život je jako puzzle. Ale jsme šťastní.

NÁŠ STYL

Klepněte pro větší obrázek

Mám ráda hezké oblečení. Pro děti nakupuji hlavně v Replay, pro sebe nejrůznější šaty. Miluji styl „bohemian chic“.

MALÉ ROZMAZLOVÁNÍ

Klepněte pro větší obrázek

To si musí dopřát každá maminka. Já si psychicky odpočinu na cvičení s tím nejlepším trenérem Radkem Pajičem v Bomton Power Conceptu, u kadeřnice nebo s dobrou knihou.

MALÉ DROBNOSTI

Klepněte pro větší obrázek

Sázím na kvalitní značky, hlavně v kosmetice. Miluji kosmetiku Sisley a pudry Guerlain.

MOJE PRIORITY

Klepněte pro větší obrázek

Mám chvíle, kdy bych byla raději s dětmi než v práci. Ale na druhou stranu si ten čas s nimi umím maximálně užít. S každým z mých synů trochu jinak. A hlavně je pro mě velkou oporou můj manžel, který je podle mě tím nejlepším tátou na světě!

HRA O ČAS

Klepněte pro větší obrázek

Všechny pracující matky vědí, že nejdůležitější je dobře si zorganizovat čas, umění delegovat a smířit se s tím, že jsou věci, které zkrátka nezvládnete. Vždy si ale udělejte radost i sama sobě. Já třeba kabelkou Longchamp.

PLNÍM SI SNY

Klepněte pro větší obrázek

Od dětství jsem chtěla hrát na piano, ale na učitelku jsme neměli peníze. Když se mi narodil první syn, rozhodla jsem se, že si začnu plnit své dětské sny. A tak jednou týdně chodím na hodiny klavíru.

AŤ ŽIJÍ MATKY!

Klepněte pro větší obrázek

Maminky jsou podle mě strašně efektivní. Jsou to ženy, které umějí dokonale využít a skloubit čas. Pro moje těhotné kolegyně jsem inspirací, že nemusejí končit kariéru kvůli dítěti.

MOJE DOMA

Klepněte pro větší obrázek

Bydlíme v prvorepublikovém bytě, který má svého jedinečného ducha. Proto jsme celý domov zařídili ve stylu první republiky, abychom podtrhli jeho kouzlo.

Lenka Koenigsmark (42 let)

Marketing manager Mattel (pro ČR, SR a Maďarsko) a maminka Bena (6 let) a Maxe (2 roky).

 

Staňte se MAMINKOU ROKU. Můžete vyhrát ceny v hodnotě až 700 000 Kč!
Maminka-podnikatelka a její Lazy Eye
Matky na Instagramu: Jak mít úspěšný účet a koho sledovat?
Témata: Časopis Maminka, Syn, Pracující matky, posti, dětské sny, Len, Dobrá kniha, Náš, Těžká nemoc, Lenk, Hezké oblečení, Česká republika, Replay, První syn, Mattel pro ČR, Guerlain, Post, Velká opora, Kadeřnice, Nejlepší táta, Pracující matka, Celá rodina, Lenka Koenigsmark, Druhý syn, Pudr