Maminka.czTěhotenství

Tonya Graves: "Jako svobodná matka dvou dětí se moc nezastavím!"

Adéla Vedralová 24.  10.  2011
Tonya Graves: "Jako svobodná matka dvou dětí se moc nezastavím!"
Jednačtyčicetilatá zpěvačka s krásným soulovým hlasem nedávno vydala svou první sólovou desku I´m The Only Me. Popovídala si s námi nikoliv o kariéře, ale hlavně o svých dvou synech, šestiletém Sebastianovi Ferdinandovi a tříletém Nikim Gustovi.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jak se vašim dvěma synům líbí vaše nová sólová deska?

Myslím, že se jim docela líbí! Když náhodou zaslechnou nějakou moji písničku v rádiu, tak na ni velmi dobře reagují.

K jaké hudbě obecně inklinují, pokud neposlouchají zrovna maminku?

Jednoznačně vítězí Kašpárek v rohlíku, což je parta všemožných muzikantů hracících 'bejby pank'. A pak také americký písničkář Jack Johnson.

Je podle vás pro maminku lehčí mít svobodné povolání, jako máte vy?

Podle mého názoru moc nezáleží na tom, zda máte svobodné povolání či ne. Důležitější je, jak jste právě časově vytížená. Vzhledem k tomu, že jsem svobodná matka dvou dětí, bývám víceméně pořád v jednom kole.

Máte dva syny, toužíte ještě po holčičce?

Jak jsem právě řekla: Jsem svobodná matka dvou dětí, neustále lítám mezi prací a dětmi... Takže si v současnosti péči o další dítě neumím dost dobře představit. Holčičku jsem si sice vždycky moc přála, ale osud tomu nechtěl. Dnes mám dva úžasné kluky a neměnila bych!

Jste také součástí projektu Kašpárek v rohlíku, o kterém již byla zmínka. Jak se vám zpívá pro změnu před dětským publikem? Máte nějakou vtipnou vzpomínku?

Každé představení s Kašpárkem je šíleně vtipné, musíte je zažít. Líbí se mi zpívat pro dětské publikum! Jiné není tak krásně spontánní a jsem ráda, že můžu zpívat v projektu, který mé děti tolik zbožňují.

Jsou vaše děti bilingvní? Pokud ano, můžete popsat metodu, které jste se s partnerem drželi?

Ano, obě děti mluví jak česky, tak anglicky. Častěji a mezi sebou mluví dokonce česky. Když jsou rodiče rozdílných národností, žádná metoda snad ani není třeba. Jednoduše na kluky každý mluvíme svoji rodnou řečí. Nikdy se ale nestane, že bych na ně já mluvila česky a otec anglicky, protože chceme, aby se obě řeči naučily správně.

Jste na své syny přísná, nebo uznáváte spíš liberální výchovu?

Jsem přísná máma a myslím, že je to tak dobře. Chci, aby kluci jasně rozlišovali, co je dobré a co špatné. Jen tak z nich doufám jednou vyrostou slušní lidé.

ČTĚTE TAKÉ: Soutěžte o kosmetické balíčky Manufaktura a trička Maminka.cz

Je něco, co mají striktně zakázané?

Kromě vraždění, drog, alkoholu a cigaret zatím ne! (smích)

Jak se udržujete v kondici?

V první řadě svým hektickým životním stylem jako takovým. Tím, že opravdu doslova lítám mezi dětmi, koncerty, zkouškami s kapelou... Prakticky jsem neustále v běhu. Když mám chvilku volno, zajdu si do posilovny. A taky se snažím dodržovat zdravou životosprávu.

Co si pořídíte, když si chcete prostě udělat radost?

Ráda si zajdu na pedikůru a jako asi každá žena si ráda pořídím něco na sebe. Mám slabost pro boty! Takže ideální spojení je: zajít si na pedikůru a koupit si k tomu nové botičky!

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Slavní rodiče, Předškolák, Novorozenec, Školák, Batole, Kojenec, Matka, svobodná matka, Tón, Tonya, Součást projektu, Svobodná, Máť, Moč, Jak, Johnson, Moc, Tony, Přísná máma, Rodič rozdílný

Video