Maminka.czSlavné maminky

Topmodelka Karolína Kurková o dceři Luně Grace: Bůh mi nadělil celoživotní přítelkyni

Dita Mrázková 16.  7.  2021
Má za sebou oslnivou kariéru, ale prošla si i peklem. Jedna z nejúspěšnějších českých topmodelek před třemi měsíci porodila holčičku, která se hned stala miláčkem rodiny. Její starší bráškové se do ní zamilovali, už když byla v mámině bříšku.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Karolína je důkazem, že Češky ve světě prostě vždycky bodovaly. Svět modelingu dobyla v patnácti, stala se múzou návrhářů věhlasných jmen a nejlépe placenou modelkou své doby.

V roce 2004 patřila mezi 50 nejkrásnějších lidí na světě, o tři roky později získala svou hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy a rok na to za sebou nechala v anketě o nejvíce sexy ženu světa takové krasavice jako Angelinu Jolie, Heidi Klum nebo Adrianu Limu.

Právě na vrcholu kariéry jí byla diagnostikována hypotyreóza – snížená funkce štítné žlázy. Módní kritici byli ale neoblomní – kila navíc se v modelingu neodpouští, a tak se Karolína, která do té doby žila nadmíru zdravě, svěřila médiím, že než se o diagnóze dozvěděla, trpěla panickými záchvaty. Netušila totiž, co bylo pravou příčinou jejího přibývání na váze. Kvůli nemoci se u ní objevily dokonce i příznaky předčasné menopauzy.

VIDEO: 10 věcí, které je dobré vědět, když čekáte holčičku

Nebyla by to ale silná holka z Děčína, která všechno zvládla a nad nemocí zvítězila. Kromě kariéry modelky se začala věnovat charitě a v roce 2006 obdržela cenu neziskové organizace Women Together právě za humanitární práci. Mezi respektované osobnosti módního světa patří i dnes, tři roky před čtyřicítkou.

S manželem Archiem vychovávají tři děti. Nejstaršímu Tobinovi Jackovi je jedenáct, Noahovi Lee bude v listopadu šest a nejmladší dceři Luně jsou tři měsíce.

Karolína na Instagramu zveřejnila několik rodinných fotografií a svěřovala se, jak prožívá těhotenství třetího dítěte nejen ona, ale i její dva synové. Ti se prý do své budoucí sestry zamilovali ještě před narozením. Modelka překvapila i fotografií z domácího porodu do vody, který si nadmíru vychvalovala a u kterého jí kromě porodní asistentky asistoval i manžel a mladší syn Noah.

Na svou dcerku je pyšná máma patřičně hrdá, na společných fotografiích Luně vyznává lásku a touží, aby jí byla tou nejlepší kamarádkou.

Světově uznávaná modelka s českými kořeny žije svůj americký sen a je důkazem, že bez boje není vítězství.

Podívejte se, jak vypadá porod do vody! Přirozená alternativa, nebo zbytečné riziko?
Dcera Katie Holmes a Toma Cruise oslavila  15. narozeniny! Z fracka vyrostla půvabná slečna
Naomi Campbell není jediná: I tyto slavné ženy si na mateřství počkaly!
Témata: Děti, Slavní rodiče, Slavné maminky, Rodina, Mateřství, Rodičovství, Instagram, Kariéra, Sociální sítě, Maminky ve světě, Topmodelka, Naomi Campbell, modeling, Heidi Klum, přítel, Karolína Kurková, Tom Cruise, Noa, Grace, Katie Holmes, Noah, Luna Grace, Heidi Klumová, Adrian Lima, Modelka

Video