Maminka.czSlavné maminky

Tragický osud zpěvačky a čtyřnásobné mámy Lisy Marie Presley: Zemřela jen 2,5 roku po tragické smrti svého syna

Dita Mrázková 19.  1.  2023
Dcera slavných hollywoodských ikon, která před pár dny zemřela na zástavu srdce, napsala před časem esej, ve které se vyrovnává s nejbolestnější ztrátou, jakou máma může zažít – ztrátou dítěte. Na síti pak synovi do nebe poslala mrazivý vzkaz: "Čekej na mě, lásko..." Zůstaly po ní tři dcery a jejich zdrcená babička...

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Dcera slavných rodičů – rockové star Elvise Presleyho a herečky Priscilly Presley – se snažila dobýt svět, do hledáčku médií se ale dostala spíš díky manželstvím se slavnějšími muži, a to se zpěvákem Michaelem Jacksonem a hercem Nicolasem Cagem.

Ještě před nimi Lisa žila s muzikantem Dannym Keoughem. Z jejich manželství se narodila v roce 1989 dcera Riley, o tři roky později se rodina rozrostla o syna Benjamina. Jak manželství s otcem jejích dětí, tak ani to s popovým a ani to s hereckým idolem nevydrželo a Lisa se stáhla do ústraní.

VIDEO: ŽIVOTY SLAVNÝCH: LEGENDA ELVIS PRESLEY

Počtvrté se provdala za kytaristu Michaela Lockwooda. Páru se v roce 2008 narodila dvojčata Harper a Finley. Po deseti letech však skončilo i toto manželství.

Největší tragédie v životě Lisy Marie měla ale teprve přijít... V červenci roku 2020 se kvůli těžkým depresím zastřelil její tehdy sedmadvacetiletý syn Benjamin. Podle slov jeho dobrého přítele ke smrti přispěl obrovský tlak v souvislosti s jeho slavnými předky a neúspěchem v showbyznysu.

O dva roky později zdrcená Lisa napsala esej, ve které zmínila bolestnou ztrátu. Popsala, že se každý den ze synovy smrti obviňuje a také jak "bolestné je být souzena, když milovaná osoba zemře předčasně, nepřirozeným nebo tragickým způsobem, zejména pokud je touto milovanou osobou vlastní dítě". Esej byla zveřejněna v časopise People v srpnu 2022. 

"Už tak neúnavně a chronicky bojuji a obviňuji sama sebe každý den a je dost těžké, abych s tím žila. Ostatní vás budou soudit a obviňovat, dokonce tajně nebo za vašimi zády, což je ještě krutější a bolestivější. Pokud mám být upřímná, chápu, proč se vám lidé mohou chtít vyhnout, jakmile vás postihne strašná tragédie. Zvlášť v případě rodiče, který ztratí své dítě, protože to je opravdu ta nejhorší noční můra," napsala Lisa, která tak chtěla povzbudit rodiče, kteří se potýkají s podobnou ztrátou.

Zpěvačka popsala svého syna jako nejmilejší a nejúžasnější bytost, jakou kdy měla tu čest poznat. Prý jí připomínal jejího otce Elvise tak moc, až ji to občas děsilo. Na Instagramu sdílela i Benjaminovu fotografii z oslavy narozenin, a to s komentářem, ze kterého (v kontextu dnešních dnů) tak trochu mrazí...

"Můj nádherný anděli, uctívala jsem zemi, po které jsi kráčel, na této zemi a nyní v nebi. Mé srdce a duše šly s tebou. Už nikdy nebudu stejná. Prosím, počkej na mě, má lásko, a drž mě za ruku, zatímco budu nadále chránit a vychovávat tvé malé sestry a budu tu pro Riley. Vím, že bys to chtěl. Všechno nejlepší k narozeninám, můj sladký chlapče. Byl jsi příliš dobrý pro tento svět..."

Jen dva a půl roku po jeho smrti přišla z Hollywoodu šokující informace. Lisa Marie Presley zemřela 12. ledna na zástavu srdce, jen pár dnů poté, co se s rodinou zúčastnila předávání filmových a televizních cen Zlatý glóbus. Zůstaly po ní tři krásné dcery a zdrcená matka.

"S těžkým srdcem se musím podělit o zdrcující zprávu, že nás opustila moje krásná dcera Lisa Marie. Byla to ta nejvášnivější, nejsilnější a nejmilovanější žena, jakou jsem kdy poznala," uvedla v prohlášení Priscilla Presley.

Témata: Slavní rodiče, Láska a vztahy, Slavné maminky, Slavní tatínci, Rodičovství, Mateřství, Životy slavných, Rodina a vztahy, Psychika, Chování a vztahy, Instagram, Syn, Celebrity, Dcera, Dospívání, Dvojčata, herečka, Babička, Sourozenci, zpěvačka, slavné děti, Sociální sítě, Smrt, Děti slavných, matka a dcera