Maminka.czZdraví

Trápí vás pálení žáhy? Víme, co by mohlo pomoci

9.  1.  2018
Pálení žáhy patří k nejčastějším potížím, se kterými se těhotná žena musí vypořádat. Mohou za něj hlavně hormonální změny. Pokud se chcete otravnému pálení žáhy vyhnout, jezte následující potraviny. Mohly by zabrat.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ovesné vločky
Ovesné vločky jsou skvělou snídaní i svačinou. Klidně si do nich můžete dát i rozinky, protože ovesné vločky pohltí veškerou jejich kyselost.

Zázvor
Zázvor je jednou z nejlepších potravin pro potlačení pálení žáhy. Používá se také už tisíce let na léčbu různých zánětů a problémů se zažíváním. Můžete si z něj udělat čaj, přidat ho do smoothies nápojů a nebo jej jen tak žvýkat.

Pálení žáhy postihne téměř každou těhotnou: Co s tím?

Aloe vera
Možná vám tahle rostlina krášlí váš obývací pokoj, vězte ale, že je to také skvělý léčebný prostředek, který je dobrý i proti pálení žáhy. V tekuté formě tuto rostlinu seženete ve specializovaných obchodech s potravinami.

Salát
Salát si dát samozřejmě můžete, ale vyvarujte se rajčat, cibule či sýrů s vysokým obsahem tuku. Problémy s pálením žáhy byste tak mohla ještě prohloubit.

Banány
Banány jsou skvělé a chutné ovoce, navíc ještě pomáhají lidem, kteří trpí pálením žáhy. Pozor ale, co je dobré pro ostatní, nemusí být vhodné pro vás. Zhruba u jednoho procenta lidí totiž naopak banány pálení žáhy způsobují.

Oblíbený banán: Pomáhá při průjmech, pálení žáhy i zánětech střev

Meloun
U melounu platí to samé co u banánů. Jedno až dvě procenta lidí by se mu měla vyhnout. Zbytku naopak při pálení žáhy pomáhá.

Fenykl
Účinný proti pálení žáhy je i fenykl. Navíc i podporuje správnou funkci žaludku. A k tomu všemu má tato křupavá zelenina opravdu úžasnou chuť. Pokud spodní bílou část fenyklu nakrájíte na tenké plátky, přidáte k němu rukolu a špenát, máte skvělý salát k lehkému obědu nebo svačině.

Kuřecí a krůtí maso
Při pálení žáhy je drůbeží maso základem každé diety. Může být vařené, pečené i grilované. V každém případě je ale potřeba odstranit kůži, která obsahuje nežádoucí tuk.

Ryby a mořské plody
Každý lékař či dietolog vám také na pálení žáhy doporučí ryby a mořské plody. Klidně si je pečte a grilujte. Rozhodně je ale nesmažte. Při dietě si můžete klidně pochutnat i na krevetách, humrech a dalších měkkýších. V každém případě se doporučuje konzumovat volně žijící ryby. Takže na tresky žijící v klecích u mořského pobřeží zapomeňte.

Chutná zelenina
Květák, brokolice, chřest, zelené fazole a další podobná zelenina na pálení žáhy také skvěle zabírají. Tak příště už budete vědět, co si v supermarketu vybrat.

Celer
Celer nemá téměř žádné kalorie. Naopak obsahuje velké množství vody a znovu je to skvělá věc proti pálení žáhy.

Jak správně snídat? 

Petržel
Po tisíce let byla petržel používána pro správné fungování žaludku a pro podporu trávení. Takže na zmiňované pálení žáhy je to skvělá volba.

Kuskus a rýže
Kuskus (pšenice semolina), bulgur a zejména hnědá rýže jsou vynikající potraviny pro námi sledované komplikace. Takže i když budete držet dietu, můžete si skvěle pochutnat. Tak hurá na to. 

Pálení žáhy v těhotenství. Zapomeňte na mléko, víme, co vám pomůže
Pálení žáhy v těhotenství
Těhotenská poradna

Pálení žáhy v těhotenství

Slinění, zácpa nebo hemoroidy aneb o čem se v těhotenství nemluví
Témata: Zdraví, Těhotenství, Naše tipy, pomoc, Banán, Hemoroidy, Pálení žáhy, Vaš, Těhotná žena, Mořské plody, Dieta, Nejčastější potíž, Lehký oběd, Kyselost, Cibule, Chřest, Krůtí maso, Pálení, Pobřeží, Léčebný prostředek, Salát, Kleč, Žáha, Vysoký obsah, Hormonální změna, Zdraví na Heureka.cz