Maminka.czRodina

Trendy 2019: Jaké vychytávky usnadní rodičovství

Reklama 16.  4.  2019
Jaké barvy se budou letos objevovat na stříškách kočárků, z jakých materiálů budou kočárky vyrobeny a jakými novými technologiemi ochrání malé cestovatele nové autosedačky, to vše se v polovině března dozvěděly návštěvníci veletrhu Pro Dítě 2019. Na brněnské výstaviště přijely za novinkami tisícovky nastávajících rodičů. Podívejte se na vychytávky, nejvýznamnějších vystavovatelů - Zopa, Britax Römer a Cam.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Autosedačky nové generace

Česká, rodinná firma Zopa na veletrhu představila novou řadu autosedaček. Ta splňuje přísné bezpečnostní normy a obsahuje modely pro děti všech věkových kategorií. Mezi nejzajímavější patří například Zopa Spinfix, autosedačka pro děti od narození do čtyř let splňují normu isize, kterou lze otáčet o 360°. “Autosedačku si rodiče snadno natočí tak, aby do ní dítě jednoduše usadili, možnost rotace zamezuje chybám při poutání. Ve srovnání s konkurenčními modely, které mají podobné funkce, je její velkou výhodou cena. Autosedačka bude k dostání za necelých šest tisíc korun,” popsal Petr Horáček z firmy Zopa.

Zajímavou novinkou je také model Zopa Flexi Fix. Tato autosedačka je určená dětem od 15 do 36 kilogramů a doslova roste s dítětem. U většiny autosedaček se totiž, když dítě roste, posouvá pouze hlavová opěrka. Autosedačka Flexi Fix se při změně polohy hlavové opěrky zároveň roztahujedo šířky. I větší děti tak mají na cestách dostatek místa a pohodlí. Dá se přichytit buď isofixem nebo klasickými pásy.

Klepněte pro větší obrázek

Mezi další novinky z této série značky Zopa pak patří autosedačka, kterou ocení rodiče, kteří nechtějí co pár měsíců řešit koupi nové autosedačky. Model Zopa Universal Fix je totiž určený pro děti od narození až do dvanácti let. Dítě v ní lze v prvních měsících vozit proti směru jízdy.

Sérii završuje model Zopa Triton určený pro děti od devíti do šestatřiceti kilogramů, který se poutá do auta výhradně pomocí isofixu a toptetheru.

Kočárky na cesty i do divadla

Kočárek, který udělá radost všem rodičům cestovatelům představila italská značka CAM. Lehký, skladný kočárek s hliníkovou konstrukcí Compass 2019 je totiž vybaven mnoha praktickými vychytávkami jako je madlo, díky kterému se dá kočárek ve složeném stavu vést jako kufr.

Klepněte pro větší obrázek

Extra praktická je pak novinka značky Britax Römer, kočárek Seed Papilio. Kromě toho, že se dá složit téměř do úplné placky, návrháři mysleli také na ekologii. Většina komponentů, které u běžných kočárků bývají z plastu, jsou vyrobeny z hořčíku.

Klepněte pro větší obrázek

Vychytávky na letní cestování

Návrháři značky Zopa si v loňském roce dali za cíl zpříjemnit dětem cestování, jak jen to půjde. Kromě nové řady autosedaček na veletrhu představili, také unikátní letní podložku do autosedačky Breeze. Ta bude k dostání ve třech velikostech - do vajíčka, do pokračujících autosedaček od 9 do 18 kilogramů a do autosedaček od 15 do 36 kilogramů. Na rozdíl od konkurence Zopa myslela na to, že rostoucí autosedačka se přizpůsobuje velikosti dítěte a tedy, že i letní vložku by mělo jít zvětšit. To lze na nové podložce, díky zipu na zadní straně a zvětšenému otvoru na středovou zapínací sponu.

Také podložka určená pro vajíčka je do detailu propracovaná. Má například zúženou část, která je umístěná v hlavové opěrce. Miminko, tak podložka nebude nikde tlačit.

Oba typy jsou vyrobené z dvouvrstvého, prodyšného materiálu. Děti tak sedí na vzduchovém polštáři.

Klepněte pro větší obrázek

Barvy roku 2019

Na veletrhu byly k vidění nejčastěji přírodní barvy jako béžová a šedá, častým doplňkem a značkou vyšší kvality jsou pak kožená madla.

Témata: Rodina