Maminka.czTěhotenství

Třetí trimestr s lehkostí? Máme pro vás 9 způsobů, jak se udržet fit i na konci těhotenství!

Barbora Vajsejtlová 5.  5.  2021
Jste ráda, že se valíte, špatně spíte a o dalších „příjemnostech“ typu zácpy, pálení žáhy, otékání nohou nebo svalových křečí vůbec nemá cenu se zmiňovat? Tady je devět způsobů, jak zůstat fit i v poslední třetině těhotenství. Slibujeme, že to bude fungovat!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

1. Cvičte a posilujte


Zaručujeme vám, že když se párkrát přemůžete a vaše tělo si na cvičení zvykne, stane se z toho téměř závislost. Na internetu najdete statisíce videí, která jsou zaměřena i na ženy v pokročilých stadiích těhotenství a která se dají praktikovat doma na karimatce a nebudete k nim potřebovat nic jiného než lehké činky (nebo PET láhve s vodou) a židli. Provedené výzkumy se shodují, že pokud je žena zdravá a těhotenství probíhá bez problémů, není důvod, proč by neměla přiměřeným způsobem sportovat. Například australský výzkum z roku 2019, jehož závěry citoval například deník Washington Post, zjistil, že ty těhotné ženy, které věnují mírné fyzické aktivitě alespoň sto padesát minut týdně, jsou šťastnější, silnější, lépe zvládají porod a existuje nižší pravděpodobnost, že se u nich rozvinou těhotenské komplikace, jako je například preeklampsie nebo těhotenská cukrovka.

Klepněte pro větší obrázek
Témata: Těhotenství, Porod, Od těhotenství k porodu, Tipy a rady v těhotenství, Nezapomínejte na sebe, Poporodní deprese, Třetí trimestr, mindfulness, Washington, Trimestr, Pálení žáhy, Smoothie, Internet, Meditace, Těhotná žena, Výzkum