Maminka.czMateřská

Typy matek na hřišti: Jsou tu matky kvočny i ezobiomatky. Jaká jste vy?

Barbora Vajsejtlová 30.  6.  2020
Těsně po porodu svého prvního dítěte jsem vyjela na jednu z prvních projížděk s kočárkem. Sluníčko svítilo, ptáci zpívali a já jsem si s sebou optimisticky vzala knihu, kterou jsem mínila číst, až moje sladké miminko zabere a bude mu stačit lehké pohupování kočárku.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Když se mi syna podařilo udrncat ke spánku, kecla jsem sebou na nejbližší lavičku. Bohužel jediná volná a na slunci byla v blízkosti dětského hřiště. Zhruba tři a půl minuty poté, kdy jsem blaženě natáhla nohy a otevřela si knížku, si ke mně přisedla cizí matka. A okamžitě zahájila konverzaci. Zcela ignorujíc moje zoufalé pohledy do rozečtené knihy se zeptala nejprve na mé jméno a poté na zaměstnání.

Jakmile se dozvěděla, že jsem před mateřskou dělala redaktorku, následovala zcela upřímná otázka: „Redaktorka, jo? A kolikpak ty si tak brala?“ Vzhledem k tomu, že jsme se viděly poprvé v životě a jednalo se o v pořadí třetí otázku, kterou mi položila, cítila jsem se poměrně dost vykolejená. Pamatuji se, že jsem tenkrát přemítala, jestli se jedná o matku psychopatku, nebo jde pouze o důsledek sociální izolace na mateřské dovolené.

Děti příliš chráníme a tím brzdíme jejich vývoj. Rady, čeho se vyvarovat

Od té doby už uplynulo jedenáct let a já jsem se stala zkušenou hřišťovou matadorkou. Ve zcela specifickém prostředí dětského pískoviště jsem se již stihla zorientovat a zjistila, že existuje několik základních typů matek, které jsou na něm vždy přítomny. Najdete je na následujících stránnkách. Která jste ta vy? 

Témata: Porod, Mateřská a rodičovská dovolená, Rodina, Mateřství, Kočárek, Mateřská, Bonbony,, Back to school, Matka, Hračky, Béďa, Přístřešek, Sítko, Jeden svět, Pták, Šobes, Infarkt, Hipster, Džungle, Facebook, Rozpaky, Hřiště, Svetr, Komunita, Miki, Kočárky na Heureka.cz

Video