Maminka.czKam s dětmi

Tyto výlety na kolech zvládnou i děti. Známe nejlepší rodinné cyklostezky

Simona Procházková 4.  7.  2021
Plánujete výlet či rodinnou dovolenou na kolech a hledáte vhodné trasy, které zvládnou i malí a méně zdatní cyklisti? Našli jsme několik zajímavých cyklostezek s nenáročným terénem a bez aut za zády. Tady jsou.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Cyklostezka z Nové Pece do Nového Údolí, Šumava

Tato šumavská cyklotrasa je považována za jednu z nejkrásnějších u nás. A právem. Vede rovinatým terénem nádhernou šumavskou krajinou, po hladkých asfaltových lesních cestách a lemována je tokem Studené Vltavy. Zajímavostí je, že téměř po celé délce kopíruje železniční trať (čeká vás více než 10 železničních přejezdů). Cestu zvládnete i s malými dětmi a cyklovozíkem. Čeká vás 30 kilometrů, přičemž si cestu můžete na několika místech zkrátit (na Černém Kříži či ve Stožci) a vrátit se zpět do Nové Pece vlakem. Ve Stožci se občerstvíte v příjemné restauraci se zahrádkou, v Novém Údolí, na státní hranici s Rakouskem, pak objevíte stylovou občerstvovnu v odstaveném železničním vagonu.

Klepněte pro větší obrázek

Video: Jak vybrat správně helmu na kolo pro dítě

Léto s dětmi

Hledáte inspiraci, co podniknout a kam vyrazit s dětmi  o prázdninách? Kde si užijete sport, zábavu a dobrodružství? Přinášíme spoustu inspirativních nápadů, praktických tipů a rad. Dozvíte se, kde najdete nejkrásnější místa na výlety, rodinné cyklo a pěší turistické stezky, kam se vydat za kulturou, kde objevíte zajímavá místa. Nechybí ani praktické tipy a důležité informace, týkající se dovolené a cestování, které potřebujete vědět.

Témata: Děti, Video, Dovolená s dětmi, Kam s dětmi, Tipy na výlet, Sport, Prázdniny, Maminka cestuje, Léto s dětmi, Výlety, Náš tip, Cestujeme, Nymburk, single, Dolní Morava, NEJ, Cyklostezka, Jihočeský, Koruna, Stopař, Hradiště, Hodonín, Slamník, Velehrad, Lov, Sport na Heureka.cz