Maminka.czČasopis Maminka

Účast v Mamince roku byla "emocionální bomba", vzpomíná Maminka podnikatelka Barbora Wainerová

Adéla Peluhová 26.  4.  2022
Trojnásobná energická máma, která je příkladem, že i s handicapovaným dítětem se dá podnikat a žít naplno. Barbora Wainerová se vrhla do provozu speciálního fitness centra se zaměřením na maminky, které si chtějí přijít zacvičit i s dětmi, o které je na místě postaráno. Její projekt si zasloužil první místo v kategorii Maminka podnikatelka 2020.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

BARBORA WAINEROVÁ

1. místo v kategorii Maminka podnikatelka 2020

Má prostřední dcera Kristýnka je po dětské mozkové obrně a její postižení je poměrně těžké. Právě oslavila sedm let a úspěšně se učí chodit a mluvit, z toho máme obrovskou radost. Kristýnka má kolem sebe spoustu kamarádů ve stejném nebo podobném věku. Dospělí od ní na veřejnosti neodvracejí zrak, nebojí se zeptat na postižení a chovají se k ní jako ke zdravému dítěti. Jsem nesmírně ráda, že se veřejnost dnes chová k handicapovaným tak hezky. Tomuto tématu jsem se začala více věnovat s Hankou Rychnovskou, jednou z finalistek kategorie Maminka blogerka. Snažíme se rozjet projekt Rovnost péče, jehož cílem je spojovat rodiče dětí s postižením, a podávat si tak pomocnou ruku.


Náš ročník byl celý covidový, do poslední chvíle jsme nevěděli, jak bude finálový večer probíhat. Když došlo na rozhodnutí, že se bude odehrávat ve zvláštním režimu, z oddělených pokojů a s nikým se vlastně ani nepotkáme, byla jsem smutná. Musím nakonec uznat, že to bylo boží! V tu dobu mi to hodně pomohlo, protože naše fitness centrum se potácelo mezi jednotlivými lockdowny. Už když jsme se s manželem rozhodli zaběhlé fitko převzít, bylo to náročné a tak trochu jsem měla pocit, že jsme na začátku. Když už se vše začalo rozjíždět a já se začala cítit jistěji, přišla pandemie.

Máme radost, že nám na Facebooku stále přibývají sledující, říká loňská soutěžící Lenka Matušková

Naše fitness centrum Heroes GYM je jedinečné tím, že je hlavně o lidech a o komunitě. Budujeme si vztahy s našimi klienty – maminkám při tréninku i po něm pomáháme s dětmi, dáme si kafe… Nastolením vládních opatření se nic z toho nedalo uskutečnit. Měla jsem hodně malou dušičku, jestli vůbec přežijeme. Takže to, že je můj projekt dobrý a že si to nemyslím jen já, ale zasloužil si první místo v kategorii, bylo v tu dobu velmi motivační. Byla to taková „emocionální bomba“ a příležitost poznat mnoho hodných a srdečných lidí.

Přihlaste sebe nebo ženu ve svém okolí a můžete vyhrát skvělé ceny v celkové hodnotě za více než  500 000 Kč.

  • Přihlašování běží až do 22. května 2022.
  • Z vašich přihlášek vybereme pět finalistek v každé kategorii.
  • Jejich jména vám představíme na webu i v časopise 14. 6. 2022. Tímto dnem začíná i hlasování.
  • Pro jednotlivé kandidátky budete moct hlasovat na webu maminka-roku.cz do 20. 7. 2022.
  • V říjnu se pak uskuteční galavečer s vyhlášením vítězek všech tří kategorií a jedné absolutní vítězky – držitelky titulu Maminka roku 2022.

Vedle Maminky podnikatelky hledáme ještě Maminku hrdinku a Maminku blogerku. Veškeré informace naleznete zde.

Podívejte se na dojemné chvíle ze závěrečného vyhlášení kategorie Maminka podnikatelka 2020.

Témata: Časopis Maminka, Postižení, projekt, Maminka roku 2022, Maminka blogerka, Maminka hrdinka, galavečer, podnikatel, Maminka podnikatelka, Barbora Wainerová, Maminka, Hanko, Podnikatelka, Handicapované dítě, Kategorie, Heroes GYM, Kristýnka, Bomba, Fitness