Maminka.czTěhotenství

Udělám si to... hezké! Masturbace v těhotenství jako příprava na porod

Jana Potužníková 1.  7.  2017
Sex během gravidity provází mnohé otazníky i nejedno tabu. O čem se pak vůbec nemluví, je masturbace. Proč – když je to skvělý relax, vynikající způsob, jak (nejen) před porodem začít intenzivně vnímat své tělo, a také způsob, jak si usnadnit samotný rozjezd porodu?!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

O masturbaci se mlčí

Mám pocit, že masturbace je obecně něco, o čem se mlčí. Nejen v těhotenství – i mimo něj. Když jdete na kafe s kamarádkou, snáz se rozpovídáte o tom, „jak vám to udělal“, než o tom, „jak jste si to udělala“.

Sdílet sex a své zkušenosti je pro nás jednodušší než přiznání, že si „to“ děláme samy. A v těhotenství jsme všechny přece ty křehké budoucí matky, jež… co vlastně? Nemají najednou sexuální potřeby, chutě, představivost? To spíš naopak!

Neříkám, že všechny a už vůbec ne pořád (první trimestr po sexu spíš neprahne žádná z nás, jinak jsou ale těhotné přímo fenomenální odbornice na bujné fantazie plné divokých i překvapivých sexuálních hrátek).

Takže je skoro iracionální, že by se při nich měly dívat třeba jen upřeně do zdi a tvářit se, že to s nimi ani nehne. Jasněže pak prahnou víc po milostném aktu jako takovém.

Nebo se neubrání tomu, že si jen tak, uprostřed dne, najednou udělají hezkou chvilku samy se sebou. Koneckonců, jak se dočtete dál, masturbace v těhotenství není jen přímočarou snahou o chvějivé vyvrcholení.

Venušiny kuličky jako prevence inkontinence. Erotických hraček se nebojte
Témata: Těhotenství, Porod, Časopis Maminka, Jen pro maminku, vibrátor, První trimestr, Velký potenciál, Inkontinence, Sex, Kontrakce, Hemoroidy, Rovina, Fantazie, Orgasmus, Milostný akt, Mast, Pomůcky, Venušin, Stud, Jak, Pohlavní styk, Druhý trimestr, Přenášení, Venuše, Styk