Ukaž pindíka!

jana 7. 12. 2011 20:01
Já to na radu dětské neřešila, v půl roce jsme změnili dětskou doktorku a ta, že máme přetahovat! A tak jsme se snažili, stále marně, ale snažili. Ve dvou letech se mu v něm udělal zánět, najednou ho bolelo čůrat a měl ho nateklého a úplně fialového . Okamžitě jsme jeli na urologii a tam mu pomocí příšerné jakoby špejle všechen hnis vymačkali... Nikomu to nepřeju zažít ... Asi čtvrt roku na to se nám poprvé povedlo kůžičku přetáhnout . Já za sebe tedy mohu říct, že bych příště přetahovala od narození!!!!
Irena N. 18. 3. 2012 21:08
Mně porodní asistentka na kurzu, lékařka na neonatologii i pediatrička řekly (navzájem se neznají, jsou z jiných měst) - "přetahovat" ano, nejlépe po koupeli a velice jemně. Žádné násilí, ale nenechat to být. Přijde mi to rozumné. Jen si už nepamatuji, v jakém věku se doopravdy podaří předkožku přetáhnout.
kk 30. 5. 2012 12:10
Spermiogeneze je posledni faze dozravani spermii, ZADNA LECBA!!! devil Nas to ucili uz na gymnaziu. Uplne jsem tim ztratila duveru v clanek a radeji se poradim s pediatrem, zde pretahovat nebo dle clanku nechat byt.
Ukaž pindíka 16. 7. 2012 19:56
Mám 2 kluky a také nám řekli,když jsem se zeptala zda od malička zkoušet přetahovat předkožku,aby jsme to nechali,že je času do 3 roků dost,že se to samo uvolní.Krásně jsem naletěla a co kluci pak vytrpěli bolesti při násilném strhávání předkožky,seřezávání uzdičky a srůstů předkožky s žaludem na spodní straně a nakonec museli oba na obřízku celé předkožky a další bolesti po tom.Určitě bych už postupovala jinak.Buď od malička zkoušet přetahovat a nebo co nejdříve nechat udělat obřízku po které,ač to nějaký čas bolelo se vše srovnalo.Ani se nedivím tomu,že ač to někdo odsuzuje,že to nechají udělat malým klučíkům hned v porodnici a je navždy pokoj.
Ukaž pindíka 30. 10. 2012 17:40
To jsi si to musela protrpět i se svými malými klučíky.Nic příjemného to asi nebylo,mě něco podobného vyprávěla kamarádka,která s tím neměla též žádné zkušenosti.Měla shodou okolností také 2 chlapečky a oba museli na obřízku v 4. a 6.roce.Mají udělanou úplnou obřízku,ale po samotným zákroku to bolelo,že se nemohli ani pořádně vyčurat.Koupala jim pindíky v heřmánku a dostala i mastičku na mazání,je to pak hodně citlivé a bolestivé.Nevím jestli se obřízka může nechat udělat hned v porodnici když by to šlo u nás tak bych se asi nerozmýšlela a je navždy od tohoto problému pokoj.Pokud má někdo zkušenosti ráda si nechám poradit.
Irena 16. 9. 2012 17:12
Mého synovce čeká obřízka pindíka.Má to vrozené zúžení předkožky.Jakou tu obřízku nechat udělat?Prý se dělá částečné nebo úplná.Může nám někdo poradit,co je lepší? :-X
Hela 28. 6. 2019 01:18
Mě nešlo přetahovat u syna vůbec, měla jsem strach, že se to bude muset řešit chirurgicky. Ale koupila jsem pinďa mast a s tou se nám to povedlo.
Zora 30. 9. 2019 01:37
Slyšela jsem na ni docela chválu. Já mám zatím jen dceru, ale kdybych měla syna, tak si na ni budu pamatovat.
Sára 26. 2. 2020 21:05
Nám dětská doktorka doporučila taky přetahovat, díky kámošce jsem malému pomohla i mastičkou Pinďa. Objednala jsem ji na www.altaherba.cz. Druhý den přišla.
Ráchel 28. 2. 2020 20:14
Dobrý tip, domluvím se s naší lékařkou, jestli můžu u synka Pinďa mastičku použít.
Blanka 20. 3. 2020 21:31
My to zkusili i bez doktorky a dobře jsme udělali.
11