reklama

Upečte si slaný koláč naruby

Jablečný tarte tatin už určitě umíte. Tak zkuste i slanou variantu obráceného koláče. Může to být třeba tip na nějakou grilovací party.

Šťavnatá rajčata, křehké těsto, lahodné máslo a čerstvé bylinky. V tomto slaném koláči je to prostě harmonie chutí.

Obrácený rajčatový koláč

forma 24 cm, 60 minut

Potřebujeme: 2 lžíce másla, 2 červené cibule, 50 g krupicového cukru, 1 lžička balzamika, 400 g malých rajčat, 1 snítka rozmarýnu, sůl a pepř, 1 balení (200 g) křehkého nebo listového těsta, olivový olej

Troubu zapněte na 180 °C. Máslo rozehřejte v pánvi, vložte jemně nakrájenou cibuli a lžíci cukru. Nechte zkaramelizovat, trvá to asi 15–20 minut. Podlijte pár lžícemi vody, odmíchejte ode dna a nechte vychladnout.

Zbytek cukru nasypte do pánve, přidejte asi 3 lžíce vody a balzamiko a nechte zkaramelizovat. Ve směsi obalte rajčata a urovnejte je do koláčové formy vyložené pečicím papírem. Zasypte nasekaným rozmarýnem, osolte, opepřete. Posypejte opečenou cibulí, znovu osolte a opepřete.

Navrch položte rozválené těsto. Na okrajích umačkejte tak, abyste náplň uzavřeli a rajčata uvnitř se dusila. Potřete olivovým olejem a pečte asi 30 minut dozlatova. Nechte 10 minut odležet a překlopte na talíř.

Klepněte pro větší obrázek

Recept do redakce časopisu F.O.O.D. zaslala Eva Gladková

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

reklama
Přihlásit se


AKTUÁLNÍ HOROSKOP

Máte sklon chovat se jako ostatní lidé líně, je ale pravda, že na všem vidíte pozitivní i negativní stránku, která vás překvapuje.…
Maminka na Facebooku


reklama

Výpočet data porodu


Spočítejte si ovulaci


reklama