Maminka.czZdraví

Určitě vyzkoušejte! Obyčejný kmín mírní koliky i menstruační bolesti

Martina Machová 14.  7.  2018
Obyčejný kmín disponuje neobyčejnými vlastnostmi! Lze jej používat k podpoře laktace, ke zmírnění menstruačních bolestí, při nachlazení i dětských kolikách.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

V dobách, kdy ještě nebyly lékárny plné stovek krabiček a léků na každý neduh, byl obyčejný kmín nejen oblíbeným tuzemským kořením, ale také populární „léčivkou“.

Kmín kořenný u nás zdomácněl již před staletími a v současnosti se u nás pěstuje například na Vysočině, ale lze jej najít i jako planě rostoucí rostlinu na lukách a pastvinách.

Jaké vitamíny a minerály najdeme v kmínu? Kmín je velmi bohatý zdroj minerálních látek, zejména pak vápníku, železa, hořčíku a zinku. Z vitamínů jsou zastoupena „béčka“. Hlavními účinnými látkami jsou však aromatické silice.

Kmín je pochopitelně oblíbený nejen u nás, ale je nepostradatelnou součástí mnoha světových kuchyní – jídel, ale i nápojů včetně alkoholických! Možná byste nečekali, že se kmínová silice běžně užívá i při výrobě některých luxusních parfémů.

Avšak co je pro ženy ještě důležitější než vůně parfému; kmín je skvělým pomocníkem při některých typicky ženských problémech, trápících nejen ženy a dívky, ale také maminky a jejich nejmenší!

Co o vás naznačuje průběh vaší menstruace? Je silná, nepravidelná nebo bolestivá?
Témata: Zdraví, Těhotenství, Děti, Kojenec, Praktické rady, Menstruace, Bolest, Pitný režim, prababičky, Kmín kořenný, Kmínový čaj, Bolavé bříško, Nachlazení, Obyčejný kmín, Pastvina, Účinná látka, Křečovitá bolest, Přírodní prostředek, Podpůrný prostředek, Chudokrevnost, Sval, Pohyblivost, Střevo, Hlavní chod, Vroucí voda, Menstruační kalhotky na Heureka.cz