Už rostou! Připravte si výborné rizoto s hříbky hotové za pár minut

Když rostou, jsou procházky lesem ještě krásnější. Nechte své prázdninové úlovky zazářit u rodinné tabule. potlesk zaručen.

Rizoto s hříbky

4 porce, příprava: 25 minut

1 šalotka
350 g čerstvých malých pevných hříbků
2 lžíce oleje a lžíce másla
1 šalotka
2 šálky rýže arborio
70 ml bílého vína
400 ml zeleninového vývaru nebo horké vody
sůl a pepř
olivový olej
50 g strouhaného parmazánu
čerstvá petrželka

Šalotku a houby pokrájejte. V kastrolu rozpusťte máslo s olejem a nechte šalotku zesklovatět. Přisypte rýži a za stálého míchání 5 minut opékejte. Zastříkněte vínem. Osolte. Postupně přilévejte vývar. Na oleji osmažte hříbky, přidejte je k rizotu a vařte doměkka. Vmíchejte parmazán a petrželku.


Článek vyšel v časopisu F.O.O.D. 8/2013

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Přihlásit se


AKTUÁLNÍ HOROSKOP

Máte pocit důležitosti, když se na své chatě staráte o okna, protože nová skla vám přinášejí radost. Dopoledne v sobě také máte dost…
Maminka na Facebooku



Výpočet data porodu


Spočítejte si ovulaci