reklama

Už rostou! Připravte si výborné rizoto s hříbky hotové za pár minut

Když rostou, jsou procházky lesem ještě krásnější. Nechte své prázdninové úlovky zazářit u rodinné tabule. potlesk zaručen.

Rizoto s hříbky

4 porce, příprava: 25 minut

1 šalotka
350 g čerstvých malých pevných hříbků
2 lžíce oleje a lžíce másla
1 šalotka
2 šálky rýže arborio
70 ml bílého vína
400 ml zeleninového vývaru nebo horké vody
sůl a pepř
olivový olej
50 g strouhaného parmazánu
čerstvá petrželka

Šalotku a houby pokrájejte. V kastrolu rozpusťte máslo s olejem a nechte šalotku zesklovatět. Přisypte rýži a za stálého míchání 5 minut opékejte. Zastříkněte vínem. Osolte. Postupně přilévejte vývar. Na oleji osmažte hříbky, přidejte je k rizotu a vařte doměkka. Vmíchejte parmazán a petrželku.


Článek vyšel v časopisu F.O.O.D. 8/2013

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

reklama
Přihlásit se


AKTUÁLNÍ HOROSKOP

Nedivte se, že za vámi najednou chodí spousta lidí řešit si svoje problémy, jste taková "máma" všech. Umíte se vcítit a…
Maminka na Facebooku


reklama

Výpočet data porodu


Spočítejte si ovulaci


reklama