[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
4 porce, příprava: 25 minut
1 šalotka350 g čerstvých malých pevných hříbků2 lžíce oleje a lžíce másla1 šalotka2 šálky rýže arborio70 ml bílého vína400 ml zeleninového vývaru nebo horké vodysůl a pepřolivový olej50 g strouhaného parmazánučerstvá petrželka
Šalotku a houby pokrájejte. V kastrolu rozpusťte máslo s olejem a nechte šalotku zesklovatět. Přisypte rýži a za stálého míchání 5 minut opékejte. Zastříkněte vínem. Osolte. Postupně přilévejte vývar. Na oleji osmažte hříbky, přidejte je k rizotu a vařte doměkka. Vmíchejte parmazán a petrželku.
Článek vyšel v časopisu F.O.O.D. 8/2013