Užijte si letní prázdniny s Kinský Castles!

Reklama 20.  6.  2016
Léto a prázdniny se nezadržitelně blíží. Nevíte, jak svým dětem zpestřit léto nebo vám chybí nápad, jak děti zabavit o dovolené nebo o volných letních víkendech?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Přijeďte se  podívat na hrad Kost či zámek Karlova Koruna, kde na vás opět v letní sezoně 2016 čeká pestrý program, který zaujme rodiče, i děti.

Kdo z nás by neznal hrad Kost? O letních prázdninách se můžete i letos těšit na bohatý program. Ve dnech 9. 7. – 10. 7. a 13. 8. – 14. 8. 2016  se konají na hradě Kost Historické slavnosti. Máte rádi dobrodružství? Pokud ano, těšit se můžete na historicky oživený hrad v podobě rytířů, provazochodců, sokolnických ukázek, dobových tanců a zpěvů a oživenou černou kuchyni.

Klepněte pro větší obrázek

I tento rok nezapomíná hrad Kost na milovníky nočních prohlídek. Ve dnech  15. 7. – 16. 7. a 5. 8. – 6. 8. 2016 můžete ve večerních hodinách zhlédnout na hradě Kost příběh Heřmana Černína z Chudenic a jeho družiny. Začátky prohlídek vždy ve 20:30 a 22:00 hodin. Rezervace na tyto prohlídky je nutná!

Hlavním bodem letošní sezony budou Lucemburské slavnosti, ku příležitosti 700 let od narození Karla IV., které se na hradě Kost budou odehrávat 23. 7. – 24. 7. 2016. Hrad ožije středověkem díky ukázkám dobového života v prostorách hradních paláců, ukázkou šermířských vystoupení, středověkou hudbou a možná se na hrad přijede podívat sám císař Karel IV.

Otevírací doba hradu během prázdnin (VII.-VIII.) je každý den od 9.00 do 18.00.

I v letošním roce bude hrad Kost mimo standardních prohlídkových okruhů nabízet také krátký prohlídkový okruh pro děti Z pohádky do pohádky. Dozvíte se na něm, jaké pohádky byly na Kosti natočeny a nakouknete do komnaty princezny Karolínky.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Také 13. komnata kata Heřmana čeká na své další objevitele – oblíbená akce s názvem Otevřte 13 komnatu pokračuje i v letošním roce.

Novinkou v hradní restauraci U Draka bude stylová palačinkárna. Pochutnáte si zde jak na tradičních sladkých, tak i slaných palačinkách, a to vše s výhledem na široké okolí hradu. Stejně jako v loňském roce můžete zavítat k místním grilům a pochutnat si nejen na masových a rybích specialitách, ale i na pravém bramboráku či „kosteckém burgru“. Točí se zde také výborné kostecké pivo. Děti se zabaví „kosteckými hrami“, které se nachází přímo u venkovního sezení.

Na kolbišti v podhradí, jako každoročně, bude v červenci a srpnu probíhat klání udatných rytířů a show s ohnivým drakem. Interaktivní divadlo pro děti a dospělé najdete hned vedle pokladny.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Otevírací doba hradu během prázdnin (VII.-VIII.) je každý den od 9.00 do 18.00.

Chybí vám plán, jak se svými dětmi oslavit vysvědčení a konec školního roku ? Máme pro vás tip. Přijeďte se podívat na překrásný  zámek  Karlova Koruna  v Chlumci nad Cidlinou, kde je pro děti připravena na neděli 3. 7. 2016 akce s názvem Hurá prázdniny! Společně s dětmi oslavíme vysvědčení a zahájíme letní prázdniny plné zábavy, písniček, pohádek a soutěží. V parku pak bude přichystán orientační běh a pohádková cesta s pohádkovou bytostí.

Více informací o akcích zámku Karlova Koruna najdete na www.karlovakoruna-zamek.cz

Krásné prázdniny a těšíme se na viděnou!

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek