Maminka.czNovorozenec

V plzeňském babyboxu našli dvě miminka. Jedno je ve vážném stavu

redakce 23.  7.  2017
Do babyboxu v Plzni dnes ráno někdo odložil dva chlapečky, a to nezávisle na sobě. Jednoho našli v 6.10 hodin a druhého o tři hodiny později.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

„Dvířka plzeňského babyboxu v Poliklinice Denisovo nábřeží se otevřela v neděli v 6 hodin 10 minut. Do nového a snad lepšího života jimi vstoupil zcela novorozený klučík, na první pohled zdravý, zabalený jen v županu. Sdělila mi to Petra Štenglová, hlavní sestra. Klučík je čtvrtým děťátkem z plzeňského babyboxu, letos celkově devátým. Holčičky stále vedou, přesné skóre je 89:66.

Chlapečka jsem pojmenoval Pavel podle ředitele Zdravotnické záchranné služby plzeňského kraje Pavla Hrdličky, jenž mi přislíbil zřízení babyboxu na stanovišti záchranky v Tachově, v jednom z posledních okresních měst dosud bez babyboxu,“ uvedl na stránkách Babyboxu jeho zakladatel Ludvík Hess.

Za tři hodiny se ve stejném babyboxu našlo další miminko

To ještě netušil, že za tři hodiny se ve stejném babyboxu objeví druhý chlapeček. „V devět hodin, přesně tři hodiny po prvním dnešním plzeňském děťátku, byl odložený do stejného babyboxu na Poliklinice Denisovo nábřeží v Plzni další kluk. Čerstvě narozený, s pupečníkem podvázaným českou trikolorou! Tentokrát byl zabalený do  zbytků šedého svetru, jinak nahý. Hlavní sestra Petra Štenglová si myslí, že je to bratříček – dvojče klučíka odloženého v šest ráno. Pojmenovala ho Luděk, nikoli po mně, ale po manažerovi polikliniky Luďkovi Reiserovi, “ napsal Ludvík Hess.

Blesk.cz na svých stránkách citoval administrátora Fakultní nemocnice v Plzni Miloše Nováka, který uvedl, že jeden z chlapců je ve stabilizovaném a druhý v kritickém stavu. „Pečují o něj lékaři z neonatologického oddělení,“ řekl.

My chlapečkovi držíme palce, aby se jeho stav brzy zlepšil a oběma novorozencům přejeme i přes nepřízeň osudu v začátku života jen to nejlepší.

Video: Kolik hodin spánku děti potřebují? Podle věku!

V brněnském babyboxu včera našli novorozenou holčičku
Babybox: Zachraňuje dětské životy, přesto má své odpůrce
Princ George slaví 4 roky. Už nemusí nosit podkolenky, ale na kalhoty si ještě počká
Témata: Děti, Novorozenec, Miminko, Náš, První pohled, Klučík, Jed, Fakultní nemocnice, Babybox, Ludvík Hess, Děťátko, Tachov, Druhý chlapeček, Vaz, Plž, Kritický stav, Hlavní sestra, Župan, Bratříček, Vážný stav, Neonatologické oddělení, Plzeň, Oddělení, Blesk, Chlapeček

Video