Maminka.czRodina

Vánoce na ČT budou nabité pohádkami i humorem

Bohumil Pražský 3.  12.  2012
Vánoce na ČT budou nabité pohádkami i humorem
Třináctidenní vánoční program České televize nabídne divákům téměř šedesátku klasických i premiérových pohádek, šest filmových premiér a celou řadu zábavních show či koncertních vystoupení.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Vánoční program na ČT potrvá od čtvrtka 20. prosince 2012 do úterý 1. ledna 2013. Na toto období je pro diváky připraven mix premiérových i klasických pohádek, filmů, zábavních show a pořadů s vánoční a náboženskou tematikou. Jako jediná televize nabídne tři premiérové pohádky z vlastní tvorby a během celého vánočního programu pak odvysílá celkem 58 pohádek.

Potěšit by Česká televize měla ale i milovníky filmů. Během Vánoc odvysílá šest premiérových filmů české i zahraniční provenience, mezi jinými například Občanský průkazči Saxánu a Lexikon kouzel, snímky Králova řeč, Profesionální manželka, Karlík a továrna na čokoládu nebo film Nezapomeň na mě.

Konec roku by měl být veselý a Česká televize potěší všechny ty, kteří se chtějí o vánočních svátcích hlavně pobavit. V sobotu před Štědrým dnem nabídne finálový tanec zábavně-tanečního pořadu StarDance. Na Štědrý den předá televize taktovku Miroslavu Donutilovi a zástupcům české výpravy na Olympiádě v Londýně, kteří diváky pobaví svými historkami a vyprávěním v pořadu Veselé vánoční (pří)hody 2012. Před Silvestrem se o zábavu postarají Trapasy.

Na své si o vánočních svátcích přijdou také milovníci hudby a velkých koncertů. Už od začátku prosince bude Česká televize vysílat výroční koncerty výrazných osobností československé hudební scény – Michala Horáčka, Marty Kubišové, skupiny Olympic, Petry JanůaMiro Žbirky.

Dárkem divákům je také výběr z nejlepších dokumentů. Ve vánočním programu budou moci diváci zhlédnout portrét legendárního žokeje Josefa Váni - Váňa, nejslavnější české gymnastky Věry Čáslavské – Věra 68 a další zajímavé osudy v dokumentech Zachraňte Edwardse či Mimina.

Neodmyslitelnou součástí Vánoc budou velkofilmy s náboženskou tematikou. Česká televize nabídne divákům hned dva dvoudílné historické velkofilmy. Jedním bude Desatero přikázání o Mojžíšově vzpouře proti faraónovi a vládcům Egypta, druhým životopisný film o Matce Tereze.

Poslední den v roce si na České televizi užijí všichni diváci. V dopoledních hodinách se děti dočkají dalšího přísunu pohádek, v těch odpoledních nabídne televize úspěšné filmové komedie a klasické zábavní show. Večer poběží v premiéře Nová silvestrovská show s Terezou Kostkovou a Alešem Hámou, silvestrovská Všechnopárty a pořad Vínečko dobré je.

Poslední den v roce 2012 budou moci diváci prožít s Českou televizí také alternativně. Dvojka nabídne silvestrovskou zábavu, která jde místy až na ostří nože. Tuto ambici jí pomohou naplnit pořady jako je Neshowdvojice Petra Cerhy a Ondřeje Havlíka, Trapný večersouboru Dejvického divadla, či hra Petra ČtvrtníčkaIvánku, kamaráde, můžeš mluvit? Břitkým humorem se nebude šetřit ani v sólových výstupech a scénkách pořadu Na stojáka.

Témata: Rodina, Vánoce, pohádka, Konec roku, Van, Česká televize, Miroslav Donutil, Poslední den, Čáslav, Karlík, StarDance, Velkofilm, Scénka, Dopolední hodina, Továrna, Humor

Video