Maminka.czBatole

Vaše Adéla: Co se dá podniknout s batoletem v chladném počasí?

Adéla Vedralová 2.  12.  2010
Ještě před pár dny jsme chodili ven v lehké bundě, což se dnes zdá být jako sci-fi. Už je to tady, zima udeřila a místo pozvolného ochlazování tu máme hned kruté mrazy a vánice.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pro nás maminky je to docela smutné, protože nám skončila většina venkovních aktivit, které můžeme s našimi dětmi provozovat. Na hřiště už to fakt není a na stavění sněhuláka je zas moc zima...

Až do předminulého týdne jsem byla zvyklá chodit se synem každý den na procházku se zastávkou na dětském hřišti. Eda se vyblbnul, provětral, byl hodný a já spokojená. Když se ale znatelně ochladilo, trčela jsem asi tři dny doma. Ano, bylo to psychicky dost náročné. Přemýšlela jsem (velmi intenzivně), co by se dalo dělat.

Minulou zimu jsem ještě dětský program řešit nemusela, protože syn byl hodně malý a za každého počasí si spokojeně hověl v hluboké korbě kočárku. Zato dnes v golfáčích nevydrží déle než půl hodiny, po té se začne vztekat a všemi silami se snaží vyprostit z popruhů. Takže romantická procházka zasněženou krajinou se nekoná.

Obvolala jsem pár zkušenějších kamarádek, projela internet a začala se pomalu ale jistě radovat. Aktivit pro děti se nabízí celkem dost. Ale kromě bobování, sáňkování a zmíněného sněhuláka to bohužel něco stojí.

Cvičení

Každé druhé fitness studio má dnes v nabídce cca hodinové lekce cvičení pro rodiče s dětmi, které většinou probíhají za doprovodu básniček a písniček. Podporují tak psychomotorický vývoj dětí.

Zapojit se můžou děti od 8 měsíců do 3 let a zaplatíte cenu v rozmezí 100 až 200 korun za jeden vstup. Na takové lekci jsem se synem byla už dvakrát a jsem nadšená. Moc ho to baví a vyřádí se mezi dětmi. A musím říct, že i já jsem si celkem slušně zaposilovala.

Bazén

Pokud už máte zkušenost s miminkovským plaváním, určitě víte, že existují také různé tématické kurzy pro děti od 6 měsíců do předškolního věku. V každém větším městě určitě specializované bazény najdete, stačí zasurfovat po netu. Ceny kurzů se pohybují v tisících. Mě a Edu čeká plavací premiéra tento týden a moc se těšíme.

Dětské koutky

Náhrada za dětské hřiště plné atrakcí může být dětský koutek (v nákupních centrech, restauracích, mateřských centrech...). I když si dítě nepohraje na čerstvém vzduchu, vyblbne se na atrakcích, které by se domů nevešly (klouzačka, balónkový bazének...), což pro něj bude určitě velkým zážitkem a potká se s jinými dětmi, to je taky fajn.

Čtěte také: Jak vyzrát na dětské koutky

Návštěvy u kamarádek s dětmi

Máte- li nějakou kamarádku na mateřské, je to výhra. Můžete se totiž navzájem navštěvovat! Změna prostředí a hlavně hraček je pro děti vždycky zajímavé dobrodružství. A vy můžete probrat s kámoškou nové drby.

Napadá vás nějaká jiná zajímavá aktivita? Sem s ní!

Vaše Adéla

Témata: Děti, Batole, Praktické rady, Chlad, Chladné počasí, Podnik, Vaš, Dětský program, Bobování, Počasí

Video