Maminka.czŠkolák

Vaše Adéla: Formujte postavu během hraní s dítětem!

Adéla Vedralová 10.  12.  2011
Vaše Adéla: Formujte postavu během hraní s dítětem!
Po skončení období šestinedělí se většina žen chce pomalu začít vracet ke své původní váze. Jenže jak to udělat, když jste 24 hodin denně se svým děťátkem? Možná budete překvapená, že můžete hubnout v pohodlí domova a ještě k tomu zažít pěkné chvíle s miminkem!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Základem úspěchu hubnutí je šikovně kombinovat kardio tréning s posilováním problémových partií. Zní to děsivě, ale nebojte se! Místo běhání na pásu či otravného šlapání na rotopedu vám postačí svižná chůze s kočárkem a posilování zas zajistí několik zábavných cviků, u kterých jako zátěž využijete své dítě. Neměla byste cvičit, pokud jste unavená, a když je dítě krátce po krmení.

1. Sklapovačky á la houpačka (břišní svaly, svaly pánevního dna)

Lehněte si na záda, hlavu si podepřete malým overballem, pokrčte nohy tak, aby byla chodidla vodorovně opřená o podložku. Pevně uchopte dítě, zvedněte jej nad sebe, jeho nožičky si lehce opřete o stehna. S výdechem zvedejte trup a hlavu směrem k miminku. Opakujte 6x.

2. Vyrýsované ruce (svalstvo paží, šikmé břišní svalstvo)

Dále ležte v pozici jako u předchozího cviku. Zvedněte dítě nad sebe tak, abyste měla ruce vodorovně nad sebou a miminko vám koukalo přímo do očí. Pomalu ruce vztahujte k sobě a následně od sebe. Čím pomaleji budete pohyb provádět, tím bude výsledek lepší. Snažte se držet bederní páteř na podložce a pravidelně dýchejte (výdech-nahoru, výdech-dolů). Opakujte 8x.

ČTĚTE TAKÉ: „Zázračné“ potraviny, které vám pomáhou spalovat tuky

3. Klouzačka (stehna, hýždě, bederní páteř, břišní svalstvo)

Stále zůstaňte na zemi ve výchozí pozici prvního cviku. Miminko si posaďte obkročmo kolem boků a zvedněte pánev kolmo nahoru, aby byla v jedné rovině s břichem a koleny, vydržte tak co nejdéle a následně se vraťte na podložku. S výdechem přizvedněte hrudník a hlavu, dítě vysaďte na kolena a sklouzněte ho na původní místo. Opakujete 6x.

Pokud se cvičení budete věnovat aspoň pětkrát v týdnu, brzy pocítíte výsledky.Nezapomeňte se nakonec vždy důkladně protáhnout, aby vás nebolely namožené svaly.

Témata: Děti, Předškolák, Školák, Batole, Hry pro děti, Jen pro maminku, Pošta, Vaš, Svižná chůze, Břišní svalstvo, Běh, První cvik, Hra, Hraní, Původní místo, Post