Maminka.czPraktické rady

Vaše Adéla: Jak miminku zpříjemnit cestu autem?

Adéla Vedralová 22.  10.  2010
Vaše Adéla: Jak miminku zpříjemnit cestu autem?
Znáte to, když je potřeba se někam přesunout autem, chce to silné nervy. Dokud je miminko tak malé, že mu je v podstatě fuk, jestli si právě hoví v postýlce nebo v sedačce, je cestování docela pohodička.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jenže když uplyne víc než půl roku a dítě začne víc vnímat, kde se ocitá a se spánkem už to není tak žhavé jako dřív, může se z jízdy v autosedačce stát hotová pohroma.

Moje dítě snášelo autosedačku docela dobře, dokud nemělo žádné zvláštní nároky na prostor a zábavu. Od té doby, co si uvědomilo, že být vzadu odstrčeno a navíc silně zafixováno je pro něj děsná otrava, jsme omezili rodinné výlety autem na minimum...

Cesty k babičce po benešovské silnici (kde jsou několikahodinové kolony úplně normální) vypadaly asi takhle: Syn začal neúnavně kvílet ještě, než jsme opustili Prahu a jeho křik nás provázel několik hodin, dokud neusnul vyčerpáním. Časem byl nepříčetný, jen když uviděl zabalené tašky a v koutě připravenou nenáviděnou autosedačku. Co s tím?

Přemýšlela jsem, jak to udělat, aby se malý zklidnil a nevyváděl. Protože běžně sedím vpředu, vyzkoušela jsem prozměnu jízdu vzadu, aby si Edík nepřipadal tak sám... Ale výsledek byl ještě katastrofálnější. Když mě totiž viděl, plakal ještě víc a natahoval ke mně ručičky, abych ho z těch hrozných kšírů vysvobodila... Vysvětlete kojenci, že ho nesmíte vyndat.

Příště jsem mu připravila do sedačky několik hraček, aby se zabavil. První půlhodina jízdy probíhala skvěle a tak jsem se radovala, jak jsem na problém vyzrála. Ale jen do té doby, než dítko všechny mazlíčky vyházelo pod sebe a nebylo schopné si je samo podat. Následoval pochopitelně řev a já celou cestu strávila nekonečným podáváním hraček.

Jednou jsem v obchodě uviděla specální kapsář, který se dá připevnit na sedadlo před dítě. Dá se připevnit jak na sedadlo řidiče, tak na zadní, když miminko sedí proti směru jízdy. Zaradovala jsem se podruhé! To je přesně to, co mi vytrhne trn z paty. Chytrou věcičku jsem si hned odnesla domů k vyzkoušení. Kapsář jsem vylepšila pár barevnými aplikacemi, aby byl na koukání atraktivnější a napěchovala nejrůznějšími hračkami, pitíčkem, kukuřičnými křupkami...Vše co šlo přichytit, jsem upevnila, aby nedošlo ke ztrátě.

Po první jízdě jsem žádala Nobelovku pro toho, kdo tuhle super vychytávku vymyslel. Syn byl celou cestu hodný a krásně si hrál. Ani nestačil zaregistrovat, že je přvázaný a sám. Od té doby cestujeme bez nervů.Vřele doporučuji!

Pokud jste šikovná na ruční práce, můžete si podobný autokapsář sama vyrobit a vyšperkovat podle svého gusta! Vaše dítě to jistě ocení:-).

Vaše Adéla

Témata: Praktické rady, Jak, Mimi, Nejrůznější hry, Vaš, Krupka, Čest