Maminka.czPorod

Vaše Adéla: Jak se donutit ke zdravému způsobu hubnutí?

Adéla Vedralová 9.  1.  2012
Vaše Adéla: Jak se donutit ke zdravému způsobu hubnutí?
Už je to tady zase! Po dvou týdnech s povoleným opaskem nám začíná docházet, že bychom si měli začít odpírat. Dieta, cvičení a žádný alkohol… Lehko se to řekne, že?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Když nás začnou škrtit džíny, je to příšerný pocit. Osobně mám právě tohle v žebříčku deseti nejotravnějších věcí na světě téměř na špici. Signalizuje to jediné: konec srandy, musím OPĚT zatnout zuby a pár kilo shodit. Naštěstí už jsem za ta léta našla způsob, jak po vánoční situaci ukočírovat a přitom nezmagořit.

Nic naplat, bez úpravy jídelníčku a pohybu to opravdu nejde. Pokud se budete pouštět do nárazových hladovek, budete za pár týdnů přesně tam, kde jste začala. Přiberete všechno zpátky a celá námaha bude k ničemu. Vykašlete se na to! Pojměte hubnutí zdravě, bezbolestně a v klidu. Stačí jen začít.

Jenže začátky jsou právě to nejtěžší. Já jsem například ukázkový příklad člověka, který všechny změny startuje od 1. dne v měsíci. Tedy až do nedávna… Pěkná blbost! Proč mám být tlustá ještě další tři týdny? Vrhnu se na to ihned, a hotovo. Pokud se pro změnu jídelníčku rozhodnete v pátek ve tři odpoledne, odstartujte ji rovnou odpolední svačinou. Nesnášíte tělocvičnu? To ještě neznamená, že kila neshodíte. Stačí vystoupit každý den o tři zastávky dříve a jít pěšky nebo si domů pořídit rotoped (nebo jiný kardio stroj), na který si sednete denně na 15-20 minut. Třeba během večerních zpráv. Fakt tak málo stačí. Já na sobě vidím změny už po několika dnech. Což je slušná motivace pokračovat.

ČTĚTE TAKÉ: Dostatek mléčných výrobků vám zajistí úbytek kil

Jídlo si rozdělte do 6 menších porcí. Vyhýbejte se tučným potravinám a sladkostem a alkoholu. Ráno si dejte velkou a pestrou snídani, klidně si dejte i něco malého sladkého, pokud bez něj nemůžete být. Ale to je poslední šance si ho dát. Tělo totiž během dopoledne vše spálí. Kdybyste mlsala až v 5 odpoledne, ručička na váze se ani nepohne. K obědu si dopřejte libové maso, zeleninu a rýži v rozumném množství. Rozhodně zapomeňte na oblíbené smetanové těstoviny. A večer preferujte saláty. Budete-li jíst každé cca 3 hodiny, nebudete vědět, co je hlad. Tělo zrychlí spalování a vy se budete cítit úžasně. Pokud jste přes Vánoce nabrala 3 kila, do měsíce je máte dole. A už se nevrátí!

Témata: Zdraví, Těhotenství, Děti, Porod, Předškolák, Novorozenec, Školák, Batole, Kojenec, Hubnutí, Vaš, Jak, Don, Způsob, Donut, Rozumné množství, Poslední šance, Zdraví na Heureka.cz