Maminka.czPeníze a kariéra

Vaše Adéla: Každá koruna se hodí

Adéla Vedralová 28.  10.  2010
Ikdyž během mateřské a rodičovské dovolené můžeme počítat každý měsíc s určitou částkou, která se připíše na účet, většina z nás přemýšlí, jak si finanční situaci vylepšit. Znáte to, jen v drogerii jednorázově utratíte sumu, která zaráží. Naštěstí není nezákonné vydělat něco navíc. Výši výdělku se meze nekladou!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Nevím, jak to máte vy, ale mě rodičovský příspěvek postačí tak na obstarání potřeb dítěte. Pleny, jídlo, oblečení, permanentka na plavání... Zrovna minulý týden jsem synovi kupovala podzimní botičky, a když jsem viděla cenu, myslela jsem, že se někdo musel splést. Asi bych měla výčitky svědomí, kdybych stejnou částku investovala do sebe. Vím, že na botách se nemá šetřit, ale co je moc, to je moc. Nejhorší je, že se s tím nedá nic dělat. (Ano, nakonec jsem ty drahé botky koupila, protože v dalším krámě je měli ještě dražší.)

Nedávno jsem si postěžovala kamarádce, která má dvě děti a je s nimi doma už pátým rokem. Posteskla jsem si, že by se nějaký ten peníz navíc hodil. Jak to zvládáš finančně ty, ptala jsem se jí. Ona se jen nadechla a vychrlila na mě tunu informací o tom, jak si k rodičovskému příspěvku dobře vydělává bokem. „V éře internetu je to hračka. Můžeš dělat spoustu věcí a přitom nevylézt z bytu. Záleží na tobě, jestli v sobě najdeš obchodního ducha nebo ti nevadí nezáživná práce na počítači. Po dvou letech na mateřské jsem rozjela svůj vlastní e-shop s těhotenskou módou, které je podle mě na našem trhu nedostatek,“ rozpovídala se. Pokud také toužíte přispět do rodinné kasy, tady máte pár tipů.

Hlídání dětí

Dnes je naprosto běžné, že se za hlídání dětí platí – a ne málo. Sehnat spolehlivou paní na hlídání je někdy nadlidský výkon. Co to znamená pro vás? Využijte toho, že se svému dítěti věnujete celý den! Pokud nemáte nic proti, můžete si k tomu svému přibrat ještě další a ještě dostat zaplaceno. Máte-li ve svém okolí někoho, kdo by takovou pomoc ocenil, nabídněte své služby.

Podomní prodej

Existuje mnoho firem, které své výrobky nabízí prostřednictvím obchodních zástupců nebo dealerů. Může jít o kosmetiku zdravou výživu, elektroniku... Z každého prodaného výrobku dostanete svůj podíl a záleží jen na vaší aktivitě, kolik si vyděláte. Navíc nemusíte vytáhnout paty z domu.

Administrativa

Na internetu najdete mnoho inzerátů, které poptávají domácí práci na PC, administrativní úkony a tak dále. Určitě v nabídce najdete práci, která odpovídá vašim schopnostem.

Prodej v bazárcích

Bazárkování je asi nejrozšířenější zdroj přivýdělku mezi maminkami. Jelikož je výbavička pro děti u nás docela předražená, poptávka po levnějších obnošených věcech je stále obrovská. Můžete prodávat zboží z vlastních zdrojů nebo ho levně koupit na zahraničních e-shopech či aukcích a pak ho poslat s přirážkou o dům dál. Znám hodně maminek, které si tímto způsobem přivydělávají docela slušně.

Služby

Dalším způsob, jakým si lze přivydělat je poskytování různých služeb. Můžete si udělat rekvalifikační kurz například vizážistický a následně zkrášlovat ženy. První klientky určitě najdete ve svých kamarádkách, které vás určitě rády doporučí dál...

Podnikání

Zjistíte-li, že na našem trhu něco zásadního chybí, neváhejte se pustit do podnikání! Jen jednejte rychle, ať vám nápad někdo nevyfoukne!

Vaše Adéla

Témata: Peníze a kariéra, Deal, Permanentka, Hod, Vaš, Kaz, Koruna