Maminka.czTěhotenství

Vaše Adéla: Nákupní horečka na poslední chvíli

Adéla Vedralová 2.  4.  2010
A jsme zase u toho: nákupy, nákupy, nákupy… Tentokrát ale nemám na mysli doplňování vašeho, nikdy nedostačujícího šatníku, nýbrž pořizování výbavičky pro děťátko.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Známá pověra praví, že se výbava pro miminko nemá pořizovat dříve, než v osmém měsíci těhotenství, kdy je už tak nějak jisté, že se nic zlého nepřihodí. Má to možná něco do sebe. Jenže praktické to není ani náhodou! Výbavička, jak jistě víte, něco stojí a tak je pro peněženku méně bolestivé, když jí pouštíte žilou postupně, ne najednou. Navíc vám z větší části odpadne stres z nejistoty, že jste určitě nějakou věcičku zapomněla koupit. Pokud nezačnete s nakupováním na poslední chvíli, budete mít dost času si v klidu všechno promyslet, naplánovat, zjistit, kde jaké zboží mají a za kolik…

Věřte mi, že přesně takto budu postupovat, až budu těhotná příště. Patřím totiž mezi ženy, které se nechaly uchlácholit všemi kolem, že na všechno bude moře času, až odejdu na mateřský „odpočinek“ pár týdnů před porodem. Byla by to možná pravda, kdyby ovšem nebylo nesnesitelně horké léto a já se při svých 85 kilech sotva plížila bytem. Lítat někde po nákupech bylo to poslední, po čem jsem toužila. Je sice pravda, že dnes se dá většina zboží pořídit z pohodlí domova přes internet, ale některé věci je přeci jen nutné pečlivě osahat a vybrat osobně. Tak jsem s manželem objížděla obchodní centra a málem u toho vypustila duši. Nejen vedrem, ale hlavně únavou a nepohodlím. Nakonec jsem leckdy koupila něco, co nebylo ani z poloviny podle mých přestav. Jen proto, že už jsem neměla energii táhnout se do dalšího obchodu na druhém konci města.

Pořád jsem řešila, jestli mám opravdu všechno, co bude miminko potřebovat. Vzpomínám si na jeden živý zlý sen, co se mi zdál přibližně dva týdny před plánovaným termínem. Děťátko zvracelo, neměla jsem ho do čeho převléknout a následovně potřebovalo odsát rýmu z nosu a já neměla čím! Vzbudila jsem se a téměř si zapsala: koupit víc dupaček a odsávačku hlenů. Teď vím, že jsem si takovou honičku mohla klidně nechat ujít a konec těhotenství věnovat odpočinku a dolaďování drobných detailů.

Vaše Adéla

Témata: Těhotenství, Jen pro maminku, Horečka, Horké léto, Vaš, Drobný detail, Nákup, Zlý sen, Nákupní horečka, Plánovaný termín