Maminka.czBatole

Vaše Adéla: Vylepšete si svůj dekolt po kojení bez chirurgie!

Adéla Vedralová 5.  9.  2011
Kdy poprsí ženy dostane pořádně na frak? Samozřejmě hlavně během těhotenství a kojení. Výkyvy jejich objemu a velikosti, sání miminka a odstříkávání mléka se bohužel na stavu prsní pokožky a svalstva podepíše.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

"Tak to už si nikdy nebudu moci vzít sexy šaty s hlubokým dekoltem," posteskla jsem si, když moje poporodní prsa velikosti 75 G po roce splaskla na 70 E. Sice jsou moje míry stále nadprůměrné, můj dekolt přece jen není zdaleka tak "nadupaný" jako před těhotenstvím. Kůže je povolená a bez kvalitní podprsenky s kosticemi nemůžu existovat. Poprvé v životě jsem byla okolnostmi přinucena sáhnout po modelu s push-up efektem. A protože jsem na svůj vzhled docela vysazená, rozhodla jsem se s nevyhovujícím poprsím něco provést!

Radila jsem se s osobní trenérkou, která mi poradila jak postupovat. Doporučila mi jógu, pilates a vytrvalostní posilovací cviky. Jóga dokonale procvičuje celé tělo a pilates se zas soustředí na posílení břicha, zad, prsou a rukou. Když budete 2x až 3x týdně chodit střídavě na obě lekce, po pár měsících stejně jako já ucítíte a uvidíte velkou změnu.

Doma navíc můžete praktikovat jednoduchá silová cvičení s gumou, kterou si natáhnete vodorovně před sebe ve výši brady a budete za ni tahat do stran. Také funguje cvik, kdy tlačíte dlaně proti sobě v úrovni prsou a brady.

To by byly svaly. Ale co povadlá pokožka? Kosmetický průmysl naštěstí myslí na všechno a tak vedle gelů proti celulitidě existují i preparáty na vypnutí pokožky v oblasti prsou. Vyzkoušela jsem jich řadu a skvělého výsledku jsem se dočkala od řady Enja od Dermacolu. Dále mohu doporučit přípravek od Avonu a Nivea. Nestačí ale, když výrobek použijete jen jednou za čas, je potřeba se jím natírat minimálně dvakrát denně po studené sprše, která je pro vypnutí pokožky také prospěšná.

Vaše Adéla

Témata: Děti, Kojení, Batole, Jen pro maminku, Kosmetický průmysl, Chirurgie, Chirurg, Vaš, Dekolt