Maminka.czŽivotní příběh

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

len 6.  2.  2023
Když v roce 2011 uveřejnili rodiče dvouleté Airy její fotografie, bylo to jako zjevení: blond kučery, jemné rysy, modromodré oči a plné rty. „Je vůbec živá?“ ptali se modelingoví agenti. A tak se Aiře začalo přezdívat „the living doll“ – živá panenka. Dnes je z ní teenager a taky multimilionářka.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Znáte záběry z dětských soutěží miss v Americe? Vysolárkované holčičky s nakadeřenými příčesky, umělými zubními náhradami a tunou make-upu, kterým z publika napovídá vynervená maminka. I těmito akcemi si Aira Brown prošla – s tím rozdílem, že její půvaby byly i přes všechny ty vrstvy líčidel prostě nepřehlédnutelné. Snad proto se její životní příběh nepodobá dětským hvězdičkám, které jak rychle zazářily, tak rychle zhasly. Američané se do malého andílka prostě zamilovali. 

Prolistujte si FOTOGALERII a pochopíte jejich okouzlení! 

VIDEO: Od vychrtlých tanečnic po plus size modelky. Jak šel čas s ideálem krásy 

Ten cirkus okolo ji prostě bavil

 „The living doll“ – živá panenka Aira svět fascinovala svou andělskou tváří. Její fotografie zaplavily internet ještě před boomem sociálních sítí. Lidé pochybovali, zda jsou vůbec pravé, a podezírali Aiřinu matku z podvrhu. Aby dokázala, že „lidská panenka“ žije, přihlásila Airu na dětskou soutěž krásy. Blond holčička ji s přehledem vyhrála, protože navrch byla i talentovaná.

Při focení pro nejprestižnější dětské značky rodičům došlo, že Aira je zlatý důl. Obzvlášť její matka pak musela často čelit kritikám, že holčičku připravila o dětství. Že si měla Aira s panenkou spíš hrát než jí být. Trávit čas ve školce, a ne ve fotoateliéru. Nutno ovšem přiznat, že Airu celý ten cirkus kolem její kariéry ohromně bavil. A v osmi letech se stala jednou z nejmladších a nejvyhledávanějších amerických modelek.

 

Její matka čelila kritice, že aira by si měla
s panenkou spíš hrát než jí být.

 

Multimilionářka chce být anestezioložkou

Letos v březnu bude Aiře Marii Brown čtrnáct let. Postupně ztratila tvář panenky, vášeň pro módu jí ale zůstala. Stejně jako několik milionů na bankovním kontu. I s nimi však žije život vcelku normální americké teenagerky. Na svůj instagramový účet pravidelně přidává fotky – nikdy však žádnou ze svého dětství. Ne že by se od své minulosti „živé panenky“ vyloženě distancovala, jen na ni prostě neupozorňuje.

Aiřiným mottem je: „Jediný člověk může změnit svět.“ I proto se v její biografii na filmové databázi imd.com (ano, Aira touží být herečkou) dočtete: „Aira Marie je chytrá a charismatická mladá dáma. Miluje herectví, modeling, zpěv a tanec. Je velmi umělecky založená. Ráda chodí do přírody, miluje zvířata a sní o tom, že změní svět! Je velmi energická a dokáže prozářit prostor kolem sebe a vykouzlit lidem okolo úsměv na tváři. Ve škole vyniká, a až vyroste, chce být modelkou/herečkou nebo anestezioložkou.“

Prohlédněte si v bohaté GALERII, jak šel čas s Airou Marií Brown.

Dětská hvězda Honey Boo Boo váží přes metrák a jde na gastroplastiku: Bojím se, ale milovaného jídla se nevzdám!
Témata: Děti, Příběhy, Batole, Zajímavosti, slavné děti, Kuriozita, Životní příběh, Krása, internet, modeling, Dívka, Panenka, Holčička, Air, Marie, Doll, Zjevení, Amerika, Kučera