Maminka.czNovorozenec

Velikonoční tvoření s dětmi i bez vajíček? Jde to!

Adéla Vedralová 2.  4.  2012
Velikonoční tvoření s dětmi i bez vajíček? Jde to!
Jelikož v poslední době je o vejce velká nouze, jejich ceny šplhají do astronomických výšin, je jasné, že o Velikonocích si budeme muset poradit i s velmi omezenou zásobou. Že si svátky jara neumíte bez tradičního symbolu představit? Máme pro vás několik [[http://www.maminka.cz/clanek/domov-a-rodina/velikonocni-tvoreni-slepicky-na-koledu|tipů na krásné dekorace, jenž můžete připravit společně s dětmi]]!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Velikonoční věneček

Věnec, kterým můžete ozdobit vchodové dveře, okna nebo jej pouze pověsit místo obrázku je velmi vkusnou a jednoduchou dekorací. Můžete si jej zcela přizpůsobit svému přání! V květinářství si pořiďte polystyrénový korpus na tvorbu věnečku, který stojí maximálně co 10 korun, nebo si zhotovte svůj z proutků vrby (spletete je stejně jako pomlázku, jen oba konce spojíte dohromady provázkem). Dále budete potřebovat barevné papíry či krepový papír (nejlépe v zelené a žluté barvě) na podklad, kterým věneček obalíte, lepidlo, lepicí pistoli. Na věnec je nejvhodnější přilepit papírové či textilní květy, barevné mašle, peříčka nebo klidně čokoládové velikonoční figurky. Meze fantazii se nekladou!

Veselé jarní kolíčky

Velmi působivé jsou také ozdoby z kolíčků. Z kartonu nebo tvrdé čtvrtky si vystřihněte předkreslené siluety figurek kuřátek, zajíčků, vajíček, prostě všeho, co s Velikonocemi souvisí. Pomocí textilií, lepidla na textil a papír, korálků, mašliček či fixů je dotvořte podle svých představ. Nakonec papírovou dekoraci přilepte lepenkou či lepicí pistolí na kolíček a je hotovo. Tato efektní paráda se dá umístit například na záclony, na nataženou šňůru, prostě kam vás napadne. Výroba je velmi nenáročná a rychlá, příslušné věci na zhotovení jistě najdete doma.

NENECHTE SI UJÍT: Vyzkoušejte na Velikonoce i něco nového - zahraniční speciality

Zajíc na špejli

Na figurky zajíčků, které se skvěle hodí jako doplněk květin v květináči, budete potřebovat pouze špejle, lepidlo, lepenku, tvrdou čtvrtku, nůžky a opět nějaké barvičky. Vystřihněte z tvrdého papíru obrys zajíčka. Dále si jej vybarvěte či polepte dekoračními prvky. Krásně vypadají zajíčci ozdobení barevnými lentilkami nebo tenkými pestrobarevnými provázky. Když je papírová část hotová, zbývá už jen připevnit ji na špejli a zapíchnout do hlíny nebo vázičky s řezanými květinami.

Papírové kuřátko

Kornoutková kuřátka zvládnou i malé děti. Ze čtvrtky si vystřihněte libovolně velký trojúhelníkový tvar s širokým úhlem. Pomalujte ji velikonočními motivy, vybarvěte na žluto a polepte ozdůbkami. Dále z papíru vytvořte kornoutek a slepte jej dohromady oběma konci k sobě. Ze zbytku čtvrtky vystřihněte ještě křidélka a hřebínek a také je vybarvěte, přilepte na příslušná místa. Tato stylová a jednoduchá dekorace vypadá krásně na slavnostně prostřeném stole.

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Předškolák, Novorozenec, Batole, Školák, Kojenec, Praktické rady, Hry pro děti, Tvoření, Velikonoční dekorace, Tvor, Krepový papír, Kolíček, Ozdůbka, Kuřátko, Věneček, Velikonoční věnec