Maminka.czKojenec

Velký karnevalový průvod obnovuje staré tradice

redakce 6.  2.  2012
Ponořte se do říše fantazie, alegorie, mysterií a nechte se unášet karnevalovým rejem. Maskovaný průvod, trubači a klauni se v polovině února projdou tradičně historickou Prahou, kde slavnostně zahájí pražské karnevalové slavnosti CARNEVALPRAHA,

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pražané a karnevaloví hosté mohou slavit od 10. února do 21. února 2012. Projekt Carnevale Praha navazuje na slavné, historické, pražské karnevalové slavnosti, které jsou s Prahou spjaté již téměř 1000 let. Poprvé v historii festivalu se uskuteční Olympské hry karnevalové.

Již sedm let se akce pravidelně koná v centru Prahy a tento rok tomu nebude jinak. Mimo pravidelná představení na Staroměstském náměstí se bude každý den festivalu konat v Clam-Gallasově paláci cyklus koncertů barokní hudby spojený s tancem a přehlídkou dobových kostýmů.

Festival navštíví vzácní hosté, masopustní masky z Hlinska, které byly v roce 2010 zapsány na seznam nehmotného kulturního dědictví UNESCO. Síť mateřských center se zúčastní festivalu Carnevale Praha, na kterém oslaví 20. výročí svého vzniku. Rodiče z mateřských center obohatí karnevalový průvod alegorickými kočárky.

Letos poprvé pražský Carnevale zažije Olympské hry karnevalové, které se uskuteční 11.2. 2012 od 16:30 na závodišti před karnevalovým pódiem na Staroměstském náměstí.

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Předškolák, Novorozenec, Školák, Batole, Kojenec, Kam s dětmi, Tradice, Maminka cestuje, Dobový kostým, Karneval, Průvod, Velký, UNESCO, Staroměstské náměstí, Star

Video