Maminka.czDomácí porod

Věrný pes nespustil oči z rodící ženy, pak s ostatními přivítal miminko

redakce 30.  7.  2020
Pro někoho by to možná bylo za hranou, ale pro tuhle rodinu ne. Jejich pes se účastnil narození třetího dítěte stejně jako ostatní členové rodiny. Porodní fotografka to všechno zachytila.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Kristin Waner pracuje jako porodní fotografka, zažila toho už hodně, ale na tuhle rodinu vzpomíná víc než na jiné. Byla u porodu druhého a třetího dítěte matky Brooke, přičemž v obou případech se jich účastnil neobvyklý asistent. 

Když přišel na svět syn Boyd, byl u toho pes jménem Ryder, který jako by rodící ženu celou dobu kontroloval. Ona ho během kontrakcí objímala, on jí tiše sledoval, jak zvládá bolest. Narození dalšího dítěte, holčičky Berkeley, se zase zúčastnil Ryderův psí bratr Ranger. 

25 nejlepších porodních fotek roku 2020! Tolik něhy a emocí naráz se jen tak nevidí

"Ranger to také nesmírně prožíval, dobře věděl, že se něco děje. Celou dobu byl v ložnici s rodící Brooke," vzpomíná porodní fotografka, která svůj zážitek svěřila webu Boredpanda.com. 

Pes nebyl neklidný, spíše se zdálo, že jeho přítomnost rodičku uklidňuje, zvláště když kontrakce sílily. Svou paničku povzbuzoval, dotýkal se jí čumákem a zdálo se, že jí to rozhodně nevadí, naopak. 

Otec kojil novorozené miminko. Chtěl jsem být dobrý táta, vzpomíná

Brooke se pak přesunula do vany, okamžiky smíchu a uvolnění střídaly momenty silných bolestí – Ranger seděl poblíž na gauči a pohledem se ujišťoval, že je všechno v pořádku, zatímco Brooke se držela svého manžela Steva. S porodem jí pomáhala dula Jenny. Porod byl poměrně náročný, ale podle fotografky se zdálo, že to byla právě přítomnost psa, která ženě rovněž pomohla ho zvládnout. Mimochodem, Brooke sama pracuje jako dula provázející matky porodem. 

Porod jste nikdy neviděli tak zblízka! Šokuje vás brácha v porodním bazénku?

Když se na světě konečně objevila malá Berkeley, všichni byli nadšení. I Ranger, který okamžitě přiběhl, aby přivítal dalšího člena své rodiny. Nespustil z holčičky oči, ani když jí ošetřovali či vážili. Není divu, psi rasy welshcorgi jsou známí svou oddaností a věrností. 

"Když jsem se vrátila domů a prohlížela jsem si fotky, měla jsem u některých chuť se smát nebo plakat, bylo to radostné i dojemné zároveň. Všichni byli perfektní. A Brooke si díky fotkám může znovu vše připomenout, případně si všimnout věcí, které jí během porodu unikly," míní fotografka Kristin. Snímky dala se souhlasem rodiny i na Facebook a překvapilo ji, s jak kladným ohlasem se setkaly. 

Proč rodíme vleže? Může za to i král Ludvík XIV., chtěl mít lepší výhled
Témata: Porod, Rodina, Miminko, Péče o dítě a jeho výchova, Dítě je na světě, Domácí porod, Zvířata, Pes, Ostatní člen, Ludvík, Druhé dítě, Berkeley, Ryder, Silná bolest, Věrný pes, Kristina, Facebook, Fotografka, Zen, Steve, Ludvík XIV, Jenny, Celá doba, Rodící žena