Maminka.czZdraví

Veronika by se po těžkém úrazu opět ráda postavila na lyže. Pomůžete jí?

redakce 21.  2.  2017
Že život není vždy růžový, víme. O to víc se nás dotýká, když se s nepřízní osudu musí potýkat dítě. Tak jako například třináctiletá Veronika, která potřebuje vaši pomoc.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Veronika Fojtíková (13) byla odmalička neustále v pohybu. Ráda jezdila na kolečkových bruslích, na kole, skákala na trampolíně, ale nejvíce ze všeho milovala lyžování, které bylo jejím koníčkem.

Jenže právě to se jí stalo osudným. Při nehodě si vážně poranila páteř, plíci a zlomila ruku. Skončila ochrnutá na vozíčku. Nyní její rodiče prosí veřejnost o pomoc.

Srdceryvný příběh: Rodiče strávili s mrtvou dcerkou 16 dní, po smrti ji vzali v kočárku ven

Veroničin příběh

Naše dcera Veronika je dítě, které bylo od malička neustále v pohybu. Ráda jezdila na kolečkových bruslích, na kole, skákala na trampolíně, dělala hvězdy, stojky, ale nejvíce ze všeho milovala a stále miluje lyžování. Dokázala lyžovat od rána do večera, aniž by byla unavená, proto jsme se rozhodli jí přihlásit do lyžařského oddílu a zanedlouho už začala lyžovat závodně.

Příprava na osudnou sezónu začala v pátek 13. listopadu 2015 odjezdem do Rakouska. Lyžování probíhalo tak, jak mělo a Verunka měla radost z prvních zimních radovánek a příprav na závody, na které se celý rok tolik těšila. V neděli 15. listopadu 2015 se ale vše změnilo. Při posledním sjezdu z kopce, v důsledku nečekaného zhoršení počasí, nezvládla koordinaci na lyžích a narazila do dřevěného sloupku.

Při pádu si vážně poranila páteř, plíci a zlomila ruku. Přímo ze svahu byla letecky transportována do nemocnice v rakouském Linci, kde Verunce bohužel nemohli pomoci z důvodů nezařízenosti nemocnice na tak vážný dětský úraz. Proto byla letecky transportována na specializovanou kliniku v Klagenfurtu, kde proběhla čtyřhodinová operace páteře a zlomené ruky.

Ještě v den nehody jsme odcestovali za dcerou do Klagenfurtu, kde nám lékaři v 5 hodin ráno sdělili, že jde o velmi těžký úraz páteře s poraněním míchy a že s největší pravděpodobností už nebude chodit. V našich nejhorších představách se potvrdila diagnóza, které jsme se cestou do Rakouska tolik obávali. Lékaři nám oznámili, že během dopoledne budou Verunku probouzet z umělého spánku a podají nám zprávu o jejím stavu.

Po probuzení byla usměvavá jako vždy a nenechávala na sobě znát sebemenší sebelítost. Asi po třech dnech se Verunka dozvěděla od psycholožky, že její mícha byla poraněna velmi vážně a bude muset být na vozíčku. Překvapivě tuhle zprávu přijala pozitivně a všem nám tím ukázala, jak moc statečnou a silnou dceru máme. V Klagenfurtu strávila 12 dní na oddělení JIP a poté byla letecky transportována do Fakultní nemocnice v Ostravě na oddělení spinální jednotky.

Tady zůstala v jejich péči, než nastoupila na několikaměsíční rehabilitaci do Hamzovy léčebny v Luží Košumberku. Věděli jsme, že Verunku čeká její největší závod, a to závod o její zdraví. Nikdy nezapomeneme na den, kdy se zranila, ale všichni věříme, že svůj boj vyhraje a znovu se postaví na svoje nožičky.

Na konci toho všeho je to právě ona, kdo nám dodává sílu a hlavně naději v její uzdravení. Jsme velice pyšní na dceru, kterou jsme vychovali," popisují příběh své dcery její rodiče.

Možnosti léčby

Od úrazu rodiče neustále hledájí možnosti léčby a sbírají zkušenosti lidí, kteří mají podobný osud. Jednou z možností je léčba kmenovými buňkami, která je velice nákladná. Rodiče se proto rozhodli sehnat peníze na léčbu vlastními silami. Přispět Veronice můžete na transparentní účet.

Pravidelně navštěvuje rehabilitace a ráda by podstoupila léčbu kmenovými buňkami, která je však velmi nákladná.

Zdroj: http://www.extra.cz/pomozte-ochrnute-verunce-13-nestesti-na-lyzich-se-muze-stat-i-vam
Pravidelně navštěvuje rehabilitace a ráda by podstoupila léčbu kmenovými buňkami, která je však velmi nákladná.

Zdroj: http://www.extra.cz/pomozte-ochrnute-verunce-13-nestesti-na-lyzich-se-muze-stat-i-vam

Číslo transparentního účtu: 2501158446/2010

E-mail: fojtikovakarin@seznam.cz

Webové stránky: veronika-fojtikova.web­node.cz

Maminka pomáhá

Bojuje vaše dítě s nepřízní osudu, je nemocné a potřebuje peníze na léčbu? Napište nám jeho příběh na maminka@cninvest.cz.


Tato pravidla bezpečnosti by měl znát každý rodič. Víte, která to jsou?

10 tipů jak zabránit dětským úrazům
Na co si dát u vody pozor? Úrazy páteře, alergické reakce a úžeh
Veronika Fojtíková (13) byla od malička neustále v pohybu. Ráda jezdila na kolečkových bruslích, na kole, skákala na trampolíně, ale nejvíce ze všeho milovala lyžování. Byla tak šikovná, že brzy začala lyžovat závodně! Jenže právě to se jí stalo osudným. Při nehodě si vážně poranila páteř, plíci a zlomila ruku. Skončila ochrnutá na vozíčku.

Zdroj: http://www.onetv.cz/detail/mala-veronika-se-po-tezkem-urazu-chce-znova-postavit-na-lyze-potrebuje-vasi-pomoc
Témata: Zdraví, Veronika, lyže, Maminka pomáhá, Řád, E-mail, Rada, Dětský úraz, Úraz, Lyžař, Pátek, Kolečko, JIP, Pošta, Buňka, Post, Těžký úraz, Vero, Účet, Zdraví na Heureka.cz