Maminka.czSlavní rodiče

Vévodkyně Kate: Je důležité, aby rodiče mluvili s dětmi o svých pocitech

Markéta Novák Matějková 20.  9.  2017
Vévodkyně Kate promluvila o tom, jak důležité je řešit duševní zdraví. Na veřejnosti se tak objevila poprvé od chvíle, kdy královský palác oznámil její třetí těhotenství.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Přestože vévodkyně trpí silnými těhotenskými nevolnostmi hyperemesis gravidarum, tak se snaží nezanedbávat ani své královské povinnosti. Naposledy promluvila o tom, jak je důležité, aby rodiče mluvili o svých pocitech, a dávali tak dětem dobrý příklad.

Královská rodina se v oblasti otázky duševního zdraví angažuje od chvíle, kdy princ Harry přiznal, že po smrti své matky, princezny Diany, měl psychické potíže.

„Mentální zdraví je to, jak se cítíme a jak myslíme. Jde o věci, které nejsou vidět, ale každý den nás ovlivňují a někdy o nich může být obtížné mluvit,“ vysvětluje Kate ve videu, které je úvodem k animovanému spotu Centra Anny Freud pro děti a rodiny, jehož patronkou je právě vévodkyně Kate.

Cílem videa je poukázat na to, jak je důležité myslet nejen na fyzické zdraví, ale také na to psychické, na které se často zapomíná.

O pocitech je potřeba mluvit

Její královská Výsost vévodkyně z Cambridge, jak zní oficiální titul Kate, ve videu říká, že je potřeba, aby se rodiče nebáli před dětmi říct, jak se cítí.

„Dobročinná instituce Národní centrum Anny Freud pro děti a rodiny vyrobila animaci s dětmi, jako jste vy. Pomáhá nám všem mluvit o našem duševním zdraví. Co říct a s kým si promluvit, když máme v sobě pocity, které jsou velmi těžké na to, abychom je zvládli sami. A jak naslouchat a pomoci, když má některý z našich kamarádů potíže," říká ve videu vévodkyně a dodává, že někdy pomůže i jen to, když si s někým promluvíme.

Pokud však nepříjemné pocity přetrvávají, tak by děti i dospělí měli vědět, kam se mohou obrátit o pomoc.

Kate již dříve v rozhovoru na téma duševní zdraví řekla, že tyto problémy se nemusí vyhnout ani královské rodině . „William a já bychom neváhali požádat o pomoc pro své děti, pokud by to potřebovaly,“ uvedla vévodkyně.

 

Vévodkyně Kate  je znovu těhotná. V roce 2018 porodí třetí dítě
Kate Middleton: Psychické problémy dětí nesmí být tabu

 

Vévodkyni Kate trápí hyperemesis gravidarum. Víte, co to znamená?
Princ George šel poprvé do školy jen s tátou Williamem. Kate trápí ranní nevolnosti
Vždy sladěné! Kate a princezna Charlotte: Nejstylovější máma s dcerou?

 

 

 

Témata: Zdraví, Video, Slavní rodiče, Královská rodina, Rodiče, Vévodkyně Kate, Ian, Patron, Duševní zdraví, Instituce, Královský palác, NEZANEDBÁVAT, DŮL, Těhotenskými nevolnost, Královská povinnost, Třetí těhotenství, Nepříjemný pocit, Cambridge, Příklad, Diana, Patro, Vévodkyně, Mentální zdraví, Kate, Hyperemesis gravidarum, Zdraví na Heureka.cz