Maminka.czKrálovská rodina

Vévodkyně Kate na fotkách se šperky po své tchyni. Co všechno má ještě s lady Dianou společné?

Simona Procházková 22.  1.  2022
Vévodkyně Kate, manželka prince Williama a trojnásobná maminka, oslavila před dvěma týdny čtyřicátiny a oslnila celý svět nádhernými fotografiemi. Vypadá na nich doslova božsky a pozorným očím neuniklo, že na snímcích nechybí šperky, které kdysi zdobily princeznu Dianu. Kate je před lety dostala od svého muže a často je hrdě nosí. Co ještě má vévodkyně Catherine společného se svou tchyní – „královnou lidských srdcí“?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Decentní, elegantní, nostalgické, oduševnělé a okouzlující... Nejen všichni Britové a fanoušci královské rodiny jsou naprosto unešeni ze série zbrusu nových portrétních fotografií, na kterých se nechala Kate, vévodkyně z Cambridge, zvěčnit u příležitosti svých 40. narozenin.

VIDEO: Vévodkyně Kate versus princezna Diana: 5 věcí, které mají společné! 

Při fotografování v ateliéru vystřídala Kate celkem tři překrásné modely. Na jedné z fotek, kde je zachycena v oslnivé bílé róbě, působí téměř andělsky. K modelům od slavného návrháře Alexandra McQueena (z jehož dílny mimochodem pocházely rovněž její svatební šaty) nezapomněla dodat luxusní šperky, její uši zdobí náušnice s diamanty po zesnulé princezně Dianě. Na další fotce v dechberoucích šarlatově červených šatech má na sobě Kate šperky, které jí půjčila samotná královna Alžběta II.

Kate: všechno má v očích a úsměvu

„Pracovat s vévodkyní Kate bylo pro mě pocta a zároveň hluboký a silný zážitek. Potkal jsem úžasného a čistého člověka, ženu, jejíž odhodlání a neskutečně pozitivní energie můžou přinést naději a víru všem lidem po celém světě. Její oči zrcadlí krásu její duše a úsměv pak velikost jejího srdce,“ pěl na vévodkyni ódy autor snímků, módní fotograf Paolo Roversi, pro britský list Mirror. Nové fotografie vévodkyně Catherine budou součástí výstavy s názvem Coming Home (Návrat domů) v Národní portrétní galerii v Londýně a rovněž v Berkshire, kde strávila dětství a na univerzitě potkala prince Williama.

To, že vévodkyně Kate chová velkou úctu ke své zesnulé tchyni, princezně Dianě, není žádným tajemstvím. Často jí nenápadným, ale nádherným způsobem vzdává hold, jako třeba výběrem podobných modelů šatů pro odchod z porodnice s každým z potomků (jak se můžete přesvědčit v galerii).

Kopie Alžběty II.? Podívejte se, jak moc se princezna Charlotte podobá své prababičce!

Princezna Diana: tchyně jako inspirace a velký vzor

Ty dvě by si pravděpodobně velmi rozuměly, v mnoha ohledech jsou si totiž velmi podobné. Stejně jako Lady Di se Kate zajímá o společenské problémy, angažuje se v mnoha projektech na podporu duševního zdraví, zdraví a vzdělání dětí a ochrany životního prostředí, pomáhá v řadě charitativních organizací a spolků, neváhá se osobně zapojit do nejrůznějších dobročinných akcí.

Lidé Kate zbožňují, má velké srdce, umí být přirozená a spontánní, přestože protokolem svázaný život a královské povinnosti jsou neúprosné. Stejně jako Diana není urozeného původu, a po vstupu do královské rodiny se tak musela poprat s mnoha zásadními životními změnami.

Vévodkyni a velmi pravděpodobně budoucí britskou královnu i princeznu Dianu charakterizují zajímavé společné rysy: na jedné straně plachost, sympatická důstojnost a určitá neprůbojnost, na straně druhé pak obrovská vnitřní síla a odhodlání bojovat za dobrou věc. A k tomu ten odzbrojující, neodolatelný úsměv!

Témata: Galerie, Slavné maminky, Královská rodina, slavné děti, Princezna Diana, Vévodkyně Kate, Tchyně, fanoušci, šperky, návrhář, POCTA, Brito, Velké srdce, Fotka, Cambridge, William, Londýn, Královna, Lady, Elegán, Berkshire, Kate, Vévodkyně, Mirror, Diamant