Maminka.czKrálovská rodina

Vévodkyně Meghan a princezna Diana: V těchto 6 věcech se až nápadně podobají

Simona Procházková 14.  5.  2022
Manželka „zlobivého“ prince Harryho vévodkyně Meghan Markle, bývalá americká seriálová herečka, nepatří mezi nejoblíbenější členy britské královské rodiny. Připadá vám přitažené za vlasy, nebo dokonce naprosto nemyslitelné srovnávat tuto věčnou rebelku a zdatnou manipulátorku, jak ji média nazývají, s milovanou a obdivovanou Lady Di, princeznou lidských srdcí? Přesto se jí v některých ohledech podobá nebo se o to alespoň snaží. Podívejte se sami.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Svět se kdysi až vášnivě zamiloval do éterické princezny Diany. Její život a práce však později dokázaly, že nebyla jen poslušnou královskou manželkou prince Charlese. Její vnitřní síla a odvaha bořit zastaralé tradice a pravidla přísného královského protokolu, bohaté charitativní aktivity a humanitární projekty, oddanost svým synům a rodině, odhodlání žít si svůj život po svém, jakkoli kvůli tomu byla ze strany královského paláce kritizována za neposlušnost a nepřizpůsobivost, jsou dodnes obdivuhodné. Lidé po celém světě ji chápali, soucítili s ní a zbožňovali ji. Navzdory jejímu rebelství a všem průšvihům se této něžné dámě podařilo změnit mnohé.

VIDEO: 50 věcí v životě princezny Diany, které nás fascinují dodnes

Její snacha, potížistka Meghan, jde, jak se zdá, v jejích stopách. Stejně jako Lady Diana nezvládla svázanost královské rodiny a odmítla podřídit svůj život a život svých dětí přísným pravidlům a zákonům královského protokolu. Odmítla se podřídit a rozpoutala za zdmi královského paláce doslova peklo, jak potvrzují mnozí ze zaměstnanců, a dokonce i členů rodiny. V čem se Meghan až nápadně podobá své zesnulé tchyni Dianě?

Obě měly rozjetou svou vlastní profesní kariéru, které se kvůli sňatku vzdaly

Diana pracovala předtím, než se seznámila s princem Charlesem a provdala se za něj, jako učitelka v mateřské škole. Práce ji velmi bavila a dlouho se jí odmítala vzdát. Byla první členkou královské rodiny v historii, která měla „obyčejnou“ placenou práci, než se vdala. Meghan byla v době, kdy potkala prince Harryho, populární mladou herečkou v Kalifornii a živila se také občasným modelingem. Hrála v několika filmech a seriálech a účinkovala v mnoha televizních pořadech.

Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek
 

Obě si vybraly samy zásnubní prsten

Když se Diana zasnoubila s Charlesem, porušila jednu z historicky daných královských tradic a vybrala si sama vlastní zásnubní prsten. A to z katalogu, který se běžně nabízel veřejnosti, stejný si tudíž mohla pořídit jakákoli jiná žena. Do té doby věc nevídaná! Pravidla v tomto ohledu porušila i Meghan, když poté, co porodila prvorozeného syna Archieho, nechala si předělat svůj snubní prsten – zlatník jí k němu přidal tenký zlatý pásek.

Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek
Jak chtějí Meghan a Harry vychovávat děti? Prozradili vlastní pravidla

Obě trvaly na vlastním svatebním slibu, odmítly „poslouchat své muže“

Princezna Diana se na své svatbě v roce 1981 zapsala do historie, když před oltářem ve Westminsterském opatství při svatebním obřadu, který sledovaly po celém světě miliony lidí, odmítla říct, že bude „poslouchat“ prince Charlese, a přeformulovala svůj svatební slib. V tehdejší době tím způsobila doslova senzaci. Zapálená feministka Meghan se rovněž rozhodla vynechat ze svého manželského slibu slova o poslušnosti.

Klepněte pro větší obrázek

Obě odmítly rodit doma a rozhodly se pro porodnici

Lady Diana jako první změnila způsob, jakým rodily členky královské rodiny. Místo toho, aby dostála tradicím a porodila v paláci, přivedla oba své syny na svět v nemocnici St. Mary’s Hospital. Kate Middleton následovala jejího příkladu a porodila všechny tři své děti ve stejné nemocnici. Meghan si ale vyšlapala vlastní cestu a rozhodla se místo toho porodit syna Archieho v Portlandské nemocnici v Londýně.

Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek

Obě vyznávaly nekonvenční módní styl, který porušoval protokol

Diana i Meghan jsou jednoznačně považovány za módní ikony, které výběrem svých outfitů ovlivňují ženy po celém světě. Diana milovala výrazné barvy, minisukně a také sportovní módu, což ani trochu neodpovídalo svazujícím předpisům, jak by se měli členové královské rodiny na veřejnosti oblékat. Meghan si s ní, pokud jde o výběr šatů a doplňků, v ničem nezadala. Obě se často objevovaly na společenských akcích v černých šatech, ačkoli příslušníci královské rodiny mají tuto barvu zakázanou, vyjma pohřbů.

Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek
GALERIE: Královské děti umí zlobit i pořádně dovádět. Takhle je fotí vévodkyně Kate

Obě se nebály otevřeně mluvit o životě za zdmi královského paláce

V roce 1995 poskytla Diana svůj slavný rozhovor Martinu Bashirovi ze stanice BBC a veřejnost byla v šoku, co všechno se nezdráhala „vytáhnout na světlo“. Během svého královského turné po Africe poskytla Meghan médiím také velmi otevřený a emotivní rozhovor a prozradila, jak se snažila vyrovnat se se svou novou životní rolí a jak špatně snáší velký zájem o svůj soukromý život. O skandálním televizním interview s proslulou moderátorkou Oprah Winfrey asi ani není potřeba se zmiňovat.

Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek
Témata: Slavní rodiče, Galerie, herečka, Královská rodina, monarchie, Afrika, Princezna Diana, princezna, Pravnoučata, Archie Harrison Mountbatten - Windsor, princ Charles, Oprah Winfrey, Vévodkyně Meghan, Meg, Lady Diana, Lady, BBC, Diana, Kate Middleton, Londýn, Turné, Meghan Markl, Archie, Kalifornie, Oprah Winfreyová