Maminka.czKam s dětmi

Vezměte děti a vyrazte za zábavou na hravý festival mini

Markéta Novák Matějková 22.  11.  2016
Už tento pátek 25. 11. 2016 začíná hravý designový festival mini, který kromě desítek zajímavých vystavovatelů nabídne atraktivní doprovodný program.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

O festivalu jsme psali už minulý týden, kde jsme představili většinu vystavovatelů, na které se v Kafkově domě, kde se mini koná, můžete těšit.

Stejně pečlivě jako výběr vystavujících firem, sestavovali organizátoři také doprodvodný program.

Co si na mini nenechat ujít

Na otázku odpovídá ředitelka festivalu Tereza Bruthansová.

„Děti a jejich rodiče určitě potěší, že na mini vystoupí známý umělec Petr Nikl se svým Blázníčkováním a že se na festival vrátí Studio Damúza, a to i se svým vyhlášeným divadelním představením pro nejmenší Batosnění. K němu se ještě přidá divadelní soubor Kaká, jenž například o první adventní neděli zahraje
Vánoční příběh. La škola připravila pro děti hudební dílnu, v níž proniknou do autorské improvizace.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Tvůrčí dílnu povedou autoři kreativní krabičky Ani-Muk, v níž si děti vytvoří stínové divadélko, a výtvarné dílny pak ilustrátorka Nikola Hoření (nakladatelství Meander) a Anna Pleštilová z Bylo nebylo, s kterou si vyrobí makovou panenku nebo dopis pro Ježíška.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Dále mohou návštěvníci proniknout do skládání origami s novou školkou Koi a vyzkoušet si tisk na trička se zakladatelkou módní značky Shark in the Park. Mezi
velmi žádané budou jistě jako minule patřit dílny D.E.S.I.G.N. a D.O.M.E.K., inspirované skvělými stejnomennými knihami a vedené Aeroškolou, během nichž si děti vyzkouší práci designérů a architektů.

Minule děti vytvořily fantastické objekty, byly jsme překvapeny s jakým zápalem dílnu absolvovaly.“

Malování na keramiku i jóga pro nejmenší

Designérky z uskupení My Dvě pro změnu přichystaly dílnu, jež dětem umožní ponořit se do hry skládání a propojování dřevěných tvarů a ze vzniklých objektů si nainstalovat společnou výstavu.

Děti můžou rovněž malovat na keramiku s Vypáleným koťátkem, vytvářet architektonické kreace z oblíbené stavebnice Kapla z obchodu Kidtown nebo si vymalovat vlastní bumerang či frisbee.

Vyhrajte dvě vstupenky na festival a k tomu kalendář od Nana Party. Soutěž probíhá na našem facebooku.

 

Po celou dobu festivalu si mohou děti zahrát na redaktory v Polní redakci časopisu Raketa, v níž si mohou vyzkoušet psát na psacím stroji. Cvičení jógy nabídneme tentokrát hned ve dvou různých formách: jednak ve spojení se zábavnou
angličtinou od Little Bubbles, jednak v konceptu maminky cvičí s dětmi s Lenkou Gajdoštíkovou (BabYoga).

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Pro rodiče jsou určeny dílny a semináře na různá témata. Školka Duhovka připravila praktické tipy pro maminky, jak doma připravit v duchu Marie Montessori prostředí pro děti do šesti let. Škola mámy uvede seminář o homeopatice proti zimním nemocem a dílnu fotografování dětí s fotografkou Nicole Kotrbovou.

Klepněte pro větší obrázek

Brána k dětem předvede rodičům možnosti zdravého nošení dětí v šátku i nosítku a seznámí je s bezplenkovou komunikační metodou.

Přihlaste se včas

Kompletní rozpis doprovodných programů najdete na stránkách festivalu mini. Protože se dá předpokladát, že o doprovodný program bude velký zájem, doporučují pořadatelé rezervaci.

Inspiraci na vánoční dárky pro děti přinese designový festival mini
Témata: Děti, Kam s dětmi, Za zábavou, Maminka cestuje, nošení dětí, origami, festival, Divadelní představení, Duhovka, Damúza, Vystavovatel, Cvičení jógy, Kreace, Výraz, BabYoga, Věž, Velký zájem, Tereza Bruthansová, Minulý týden, Doprovodný program, Petr Nikl, Marie Montessori, Hra, Kidtown, Žába