Maminka.czLOH21

VIDEO: Běžkyně Kristiina Mäki půl roku po porodu v olympijském finále! Chci být inspirací pro ostatní maminky

Kristýna Juřicová 5.  8.  2021
V lednu porodila a o pár měsíců později se dostala do finále na olympiádě vylepšit český rekord? Kristiina Mäki dokazuje, že nic není nemožné. Čerstvá maminka, ale i profesionální atletka dokáže krásně skloubit sportovní kariéru a svou rodinu. Jak probíhala její příprava na olympiádu a co všechno na sebe ještě prozradila, se dozvíte v úvodním videu v pořadu Cesta za snem.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Běhá, protože jí to dělá radost. Narodila se ve Finsku a pohyb pro ni byl každodenní záležitostí. Jednou ve Finsku spolu s babičkou a dědečkem pozorovali závody v běhu a oni jí svěřili, že by ji také jednou chtěli vidět na startovní čáře vyhrávat. V tento moment ji prarodiče nastartovali hnací motor a jejich přání jí bylo největší inspirací a motivací. Protože udělat jim tu radost pro Kristiinu bylo to nejdůležitější. 

VIDEO: Nejmladším olympionikům bylo pouhých 11 let! Podívejte se na příběhy dětí

Kristiina drží rekord na 2 000, 3 000 a 5 000 metrů, které všechny zaběhla během 9 dnů.

Se svým manželem, také atletem, se snaží co nejvíce ve sportu podporovat, protože oba ví, jak těžké je skloubit profesionální sport s rodinou a osobním životem. Když se jim k tomu v lednu narodilo ještě miminko, oba se rozhodli kariéru neukončovat a snaží se být co největší inspirací rodinám, které stojí před stejným otazníkem.

 VIDEO: Tohle vás dojme! Olympijského šampiona Lukáše Krpálka přivítaly na letišti jeho roztomilé děti

Podívejte se sami, jak to Kristiina zvládá. Podobné příběhy našich českých sportovců a sportovkyň najdete v pořadu Cesta za snem na www.czechteam.cz .

Témata: Zdraví, Porod, Slavní rodiče, Rodina, Miminko, Rodiče, Kariéra, Sport, sportovci, běžkyně, Kristiina Mäki, olympiáda, LOH21, Kristiina Mäk, Mak, Olymp, Finsko, Vid, Maminka, Kristiina, Rekord, Kris, Půl, Inspirace, Zdraví na Heureka.cz