Maminka.czMenstruace

VIDEO: Jak si poradit s premenstruačním syndromem a bolestmi břicha?

Tereza Víchová 20.  5.  2021
Více než polovina žen je bohužel zná velmi dobře. Nepříjemné pocity, křeče a bolesti, co přicházejí s železnou pravidelností každý měsíc před menstruací a někdy umí zcela "vyřadit z provozu". Podívejte se na video s radami, co se proti tomu dá dělat.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Normální menstruace by neměla bolet, protože to může signalizovat závažnější onemocnění. Tzv. PMS – tedy premenstruační syndrom – bývá předmětem mnoha vtipů a nadsázky. Ale jen ženy ví, jak dokáže znepříjemnit život. S křečemi nemusejí pomáhat hned léky na bolest, po nichž často saháme příliš brzy. Uleví třeba uvolňování beder na nafukovacím fitness míči nebo cviky z jógy.

Ženy, které rády sahají po přírodních prostředcích, mohou vybrat jednu bylinku: Čaj z řebříčku řeší nejen bolesti, ale pomůže také se silným krvácením. Prevencí potíží je pak překvapivě i změna stravy: Jídelníček by měl obsahovat hodně vápníku, železa a hořčíku. 

Menstruace? Nestyďte se za ni, užívejte si ji, mluvte o ní
Bolestivá menstruace není normální. Začněte potíže řešit!
Menstruace po porodu. Co od ní čekat a jak se může změnit? Tohle vás asi překvapí!
Témata: Zdraví, Video, Časopis Maminka, Jídelníček, Syn, Zdraví žen, Menstruace, Bolest, Bylinky pro ženy, PMS, Bolesti břicha, Železná pravidelnost, Premenstruační syndrom, Polovina žen, Uvolňování, Pravidelnost, Křeč, Nepříjemný pocit, Břicho, Vid, Zdraví na Heureka.cz