Maminka.czZOH22

VIDEO: Krasobruslařka Eliška Březinová: Rodina je prostě základ a bez ní bych nebyla na olympiádě

Kristýna Juřicová 7.  2.  2022
Krasobruslení je dřina. Doprovází ho tvrdé pády i zranění, ale základ je umět se vždycky zvednout a pokračovat. Co krasobruslení znamená pro Elišku Březinovou? Co definuje její styl krasobruslení? A jak zvládá svého trenéra, kterým je její tatínek?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Krasobruslení na profesionální úrovni není jen o dřině, disciplíně a flexibilitě, ale hlavně o projevu těla. Člověk musí být tak trochu hercem na bruslích. 

Eliška Březinová je pětadvacetiletá krasobruslařka. Je šampionkou EduSport Trophy 2019, vítězkou New Year's Cup 2014, šampionkou Santa Claus Cup 2015 a sedminásobnou českou národní mistryní. Účast na letošní olympiádě je její splněný sen. Tedy ne jen její, ale i jejího tatínka. 

"Moje motto je: Nikdy to nevzdávat. Vždycky je tu nějaký cíl, který je dosažitelný."

Eliška každý den na ledě tvrdě dře. Při tréninku na ni dohlíží její trenér a zároveň tatínek Rudolf Březina. Sám o Elišce říká: „Její pozitivní stránky jsou v tom, že už je dospělá krasobruslařka a dokáže pracovat sama. A také v tom, že se žene kupředu." Nejen z její účasti na zimní olympiádě má radost. Tu mu dělá i syn Michal Březina. Trenér Rudolf to bere jako příběh rodiny Březinů – syn a dcera na olympiádě. 

Další příběhy sportovců v pořadu Cesta za snem najdete na CzechTeam.tv.

VIDEO: Nejmladším olympionikům bylo pouhých 11 let! Podívejte se na příběhy dětí
VIDEO: Lucie Plekanec Šafářová: Není větší radost než držet dítě v náručí. Žádný sportovní úspěch se tomu nevyrovná!
VIDEO: Běžkyně Kristiina Mäki půl roku po porodu v olympijském finále! Chci být inspirací pro ostatní maminky
Témata: Video, Děti a sport, tatínek, Styl, Trénink, Eliška, běžkyně, Krasobruslení, olympiáda, ZOH2022, zimní olympjské hry, ZOH22, Kristiina Mäk, Kristiina Mäki, Peking, Eliška K, Dřina, Krasobruslařka, Vid, Rudolf, Základ, Trenér, Elis

Video