Maminka.czMaminka v porodnici

VIDEO: Můj vyvolávaný porod byl krásný! Maminka Aneta vysvětluje, díky čemu si ho užila

Tereza Víchová swp 21.  6.  2022
Vyvolávaný porod je téma, které obvykle vzbuzuje obavy. My pro vás máme příklad, že to tak být nemusí. Při natáčení seriálu Maminka v porodnici jsme na pražské Bulovce potkali paní Anetu, která vyvolávaný porod zažila. A podělila se s námi o krásnou zkušenost.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Aneta Chmátalová chtěla zažít přirozený porod. Ten její musel být vyvolávaný, což může být často překážkou.

"Kdyby to nešlo, plně bych se odevzdala do rukou lékařům," svěřila se nám novopečená maminka malé Aničky. "Ale když to umí příroda zařídit, tak ji nechme pracovat."

Příroda věděla a porod byl vyvoláván přirozeným způsobem a žádné další farmakologické zásahy nepotřeboval. Proč si ho Aneta užila především? Vyzdvihuje přístup a komunikaci. To je ostatně v Centru porodní asistence na Bulovce jedna z věcí, díky kterým se tu přirozeným porodům velmi daří.

VIDEO: Pražská Bulovka: Tady se rodí přirozeně a pokud možno bez zásahů

"Porodní asistentky byly shovívavé, milé a klidné, jejich přístup byl úžasný," shrnuje Aneta, co jí dodalo pocit bezpečí a jistoty u porodu. "Dokonce v rámci péče porodnice přišla i dula, která mi nabídla aromaterapii, zasvětila do spousty věcí i manžela."

Tohle všechno bylo podle maminky Anety klíčové. Mohli také jako nová rodina po porodu zůstat první dvě hodiny spolu.

"Dopřáli nám soukromí, tulili jsme se a mazlili. I na šestinedělí o nás krásně pečovali a díky tomu jsme se perfektně sžili," shrnuje závěrem Aneta Chmátalová.

Velkou reportáž z Centra porodní asistence na Bulovce si můžete přečíst v sekci Premium Plus nebo v nové Mamince s Evou Burešovou na titulce.

Maminka v porodnici: Centrum porodní asistence na pražské Bulovce fandí přirozeným porodům. A má úspěch!

GRAFIKA: Průměrný věk prvorodiček v ČR

Maminka v porodnici

Vydáváme se za vás do porodnic celé České republiky, natáčíme tu videa, abyste viděli realitu, ptáme se na všechno, co vás zajímá. S námi si vyberete tu nejlepší porodnici.

Témata: Porod, Maminka v porodnici, Rozhovor, Porodnice, Nejlepší video, Anička, vyvolávaný porod, Bulovka, Česká republika, Pražská Bulovka, Vid, Lékař, Natáčení seriálu, Eva Burešová, Maminka, Porodní centrum